Новини Събития

Мъск не дойде на Белоградчишките скали

   
Мъск не дойде на Белоградчишките скали

Служебният министър на туризма Илин Димитров в края на миналата година покани Илон Мъск да посети страната ни. Предложението бе отправено в "Twitter" и "Facebook", след като най-богатият човек в света сподели и реагира на публикация, изобразяваща природния феномен "Белоградчишките скали".

Представители на милиардера направиха резервация за вчера, 23-ти април 2023 г., в един от най-добрите ресторанти, който е в близост до природния феномен. Но новината, че Илон Мъск ще вечеря в белоградчишкото село Стакевци се оказа фалшива. Резервираната маса на името на милиардера остана празна, тъй като ресторантът е затворен.

Някои от хората в Белоградчишко казват, че са очаквали този развой на събитията, други признават, че са малко разочаровани. Така или иначе ремонтът на главния път на селото, което Илон Мъск уж щеше да посети, ще бъде ремонтиран.

"Това е пътят, водопроводът е сменен и сме в очакване на асфалтиране, но поради метеорологичната обстановка се забавяме. Това е планувано още преди да се чуе, че Илон Мъск ще дойде в Стакевци", каза Свилен Георгиев, кметски наместник на селото пред БНТ.

"Мисля, че поне половината, които ми звъняха, вярваха, че ще дойде", каза инж. Борис Николов, кмет на община Белоградчик. "Аз, честно казано, не вярвах и не вярвам, че така се случват нещата. Тук не става дума за някакъв любител на природата и Белоградчик. Получи се едно раздвижване на духовете в България, понеже не ни стигат шеговитите истории в страната", добави инж. Борис Николов.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати