Новини Събития

Световни лидери ще планират бъдещето на устойчивия туризъм в Дубай

   
Световни лидери ще планират бъдещето на устойчивия туризъм в Дубай

Професионалисти в областта на туризма и политици от целия свят ще проследят начините за постигане на въглеродна неутралност в туризма на 30-тото издание на Арабския туристически панаир (Arabian Travel Market, ATM), което ще се проведе в Dubai World Trade Centre (DWTC) в дните 1–4 май 2023 г. под лозунга „Working Towards Net Zero“.

Програмата на четиридневното събитие включва участието на 150 лектора в 63 семинара, където политици и представители на туристическата индустрията от цял свят ще представят своя опит и начини за стимулиране на декарбонизацията в сектора. Министри от ОАЕ, Бахрейн, Оман, Йордания, Ямайка и Испания заедно с множество ръководни личности от частния сектор ще представят устойчиви иновации, ще обменят знания и успешен опит и ще дискутират за възможностите и предизвикателствата по пътя към нулеви емисии (net zero).

Участието в ATM 2023 ще бъде с 27% по-високо от миналата година, като броят на изложителите нараства във всички сектори. Повишава се регионалното присъствие на Близкия изток (с 15,1%), Европа (с 30,9%), Азия (с 18,6%) и Африка (с 44,7%), както и броят на представителствата в областта на Travel Tech (с 57,9%) и броят на хотелите (с 23,5%).

Даниел Къртис, директорка на изложенията за Близкия изток, Arabian Travel Market, каза: „Искаме да използваме 30-тото издание на ATM, за да обърнем внимание на едно от най-значимите предизвикателства в нашия бранш, за което свидетелства и нашата тема „Working Towards Net Zero“. Повишеното участие в тазгодишното изложение отразява не само отговорността, с която професионалистите в световния туризъм и политиците подхождат към въпросите на устойчивостта, но свидетелства и за нарастващото търсене на развлекателни и бизнес пътувания в Близкия изток и извън него.“

През четирите дни на изложението лекторите ще разгледат много и разнообразни въпроси, които са ключови за бранша, изучавайки различни подходи, политики и технологии с потенциал за оформяне на икономически, социално и екологично устойчив туристически сектор за бъдещите поколения.

Целта на 30-тото издание на АТМ е проучване на възможностите за развитие на иновативни устойчиви туристически тенденции. Участниците ще имат възможността да идентифицират стратегиите за растеж в ключовите вертикални сектори и АТМ ще се превърне в платформа за сътрудничество на регионалните експерти по въпросите на устойчивото бъдеще преди провеждането на климатичната среща COP28 през ноември 2023 г. в Expo City Dubai.

ATM 2023 е организиран в сътрудничество със Световния търговски център на Дубай (Dubai World Trade Centre) и негови стратегически партньори са Министерството на икономиката и туризма на Дубай (DET) като партньор по дестинация, Emirates като официална партньорска авиокомпания, IHG Hotels & Resorts като официални партньорски хотели и Al Rais Travel като официална DMC.

Най-актуалните новини за ATM са достъпни на https://hub.wtm.com/category/press/atm-press-releases/.

За регистрация за ATM 2023 посетете https://www.wtm.com/atm/en-gb/enquire.html.

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати