Новини Събития

България ще представя туризма в Дубай и Франкфурт през май

   
България ще представя туризма в Дубай и Франкфурт през май
Страната ни ще участва с щанд на изложението в Дубай и Франкфурт
  Мирослав Иванов

Министерството на туризма ще представя България с щандове на две изложения през месец май - Arabian Travel Market 2023 в Дубай (ОАЕ) и IMEX 2023 във Франкфурт (Германия). На ATM, което ще се проведе от 1 до 4 май, страната ни ще има информационен щанд на площ от 60 кв. м, съобщиха за TravelNews от ведомството. През 2023 г. наред с Министерство на туризма, на щанда участие ще вземат пет фирми - "Ориндж Тур" ООД, "Интернешънъл лейжър Проджектс" ЕООД, "Ориндж трансферс" ООД, "Емона 2000" ЕООД, "Уин Травъл" ЕООД.

АТМ е най-значимото събитие в сферата на туризма в региона на Близкия Изток и Северна Африка. Всяка година изложението събира над 40 000 професионалисти от туристическата индустрия от света в Dubai International Convention and Exhibition Centre (DICEC). През 2022 г. участие взеха 1500 изложители, представители от 158 дестинации и 20 000 посетители. Основното търсене на пазар ОАЕ е към комбиниран туристически продукт, съчетаващ културно-исторически туризъм с еко туризъм, както и city breaks, шопинг, зимен туризъм, СПА и уелнес туризъм и др. При избора на дестинация за почивка туристите на пазар ОАЕ търсят безопасност, природа и време - запазената природа и зелените пейзажи, заедно с по-ниски температури в сравнение с горещините на тяхна територия. Освен това множество дейности, подходящи за цялото семейство, както и приятелско отношение и дружелюбност на приемащата страна.

Другото международно изложение – IMEX във Франкфурт, ще се проведе в периода 23-25 май 2023 г. Събитието е предназначено само за професионалисти от туристическата индустрия, като се провежда в конгресен център Messe Frankfurt, Зала 8. Страната ни ще участва с щанд на площ от 50 кв. м. На него наред с Министерство на туризма, участие ще вземат още пет изложители - "Травъл Тайм България" ЕООД, "Меркурий-97" ЕООД, "Глобъл пропъртиз лимитид" ЕООД, Столична община, ОП "Туризъм", "Сити Хотел Мениджмънт" ЕАД.

Традиционно сред изложителите на събитието са водещи мениджъри от туристическия бранш, представители от авиацията, рент-а-кар компании, конгресни центрове, национални и регионални туристически организации и бордове, хотелски вериги, спа-центрове, голф дестинации и др.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати