Анализи Новини

Япония е най-красивата страна според класация

   
Япония е най-красивата страна според класация

Нова, за някои противоречива класация, подрежда държавите по красота. Страната победителка е описана от туристите, в най-честия случай, като "спираща дъха". Дори в най-градските дестинации има невероятни природни красоти, като например многобройните зелени площи в Лондон. Но според нова класация на SportsCoverDirect една страна е най-красива на света, а именно Япония.

Страната победител е сред най-търсениите дестинация за почивка и е абсолютен хит в Instagram и TikTok.

Докато Япония е в челните редици на техническите иновации, природната красота на страната си остава несравнима. Издигащата се на 3776 м височина планина Фуджи е едно от най-невероятните природни чудеса на Япония. Хиляди хора се изкачват на върха й всяка година, но някои предпочитат по-ниските възвишения наблизо, за да се любуват на гледката към Фуджи. "Незабравимо преживяване. Спираща дъха гледка, имахме късмет с времето, за да се насладим на зашеметяващата гледка към планината Фуджи с пълното ѝ отражение върху езерото.", пишат туристите по форумите.

Най-активният туристически сезон за Япония обикновено е по време на ханами - мимолетният триумф на разцъфтелите черешови дървета, когато безброй дървета се разлистват в калейдоскоп от цветове. Местните жители често участват в ханами партита, за да празнуват и да се възхищават на цъфтежа. Цветовете обикновено се задържат само една или две седмици.

Не по-малко възхищение буди и най-високият водопад в Япония Nachi no Taki - 133 м. Хората вярват, че отпиването на вода от устата на дракона в близкото светилище носи здраве и дълголетие.

Туристите могат да посетят и горещите извори в северната част на Хокайдо или да се изгубят в мистичните гори на Якушима.

Любителите на плажовете могат да се включат в пътуване до залива Кабира, където екскурзии с лодка със стъклено дъно предлагат поглед към впечатляващите рифове в района.

Индия заема второ място в списъка и също е дом на невероятно разнообразие от природни красоти. Не е трудно да се разбере защо Индия е класирана толкова високо - от плажовете на южната част на Варкала до подножието на Хималаите в Ришикеш, тя пленява.

Италия е класирана на трето място и е най-високо оценената европейска дестинация в списъка. Въпреки че езерото Комо и крайбрежието на Амалфи вероятно са помогнали на Италия да заеме престижната позиция, страната притежава и много други известни места с природна красота. Доломитите в Северна Италия са изумителни както през зимата, така и през лятото, а хълмовете в Пиемонт изглеждат безкрайни.

Обединеното кралство не е включено в списъка, но популярните летни дестинации - Турция и Испания - заемат общо седмо място. Азия доминира в първите пет места, като Тайланд и Индонезия са сред най-красивите страни в света. След тях се нареждат Мексико, Австралия и накрая Канада.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати