Транспорт

Над 2500 българи са пътували на круизите на Celestyal по гръцките острови

   
Над 2500 българи са пътували на круизите на Celestyal по гръцките острови
Корабът Celestyal Olympia посрещна 29 българи на първия си круиз за тази година
  Димо Христов, Гърция

Броят на българските пасажери на круизите по гръцките острови на Celestyal Cruises достига 2561 през 2022 г. Това обявиха за TravelNews от компанията. Интересът е по-голям дори от преди пандемичната 2019 г., когато са пътували 2254 българи. От Celestyal отчитат постепенно увеличение на българските гости и през новия сезон на 2023 г. очакват още по-голям ръст. Екип на TravelNews присъства на първия круиз на кораба Celestyal Olympia през тази година и представи програмата. Стратегическата инициатива на компанията да добави Солун към основните си пристанища за спирка на круизите и за почивка, е значителен фактор за увеличението на българските туристи. Градът осигурява лесен достъп до балканските пазари, тъй като е съвсем близо с автомобил и човек може да се наслади на безпроблемно и автентично преживяване на невероятните гръцки острови. Освен това наличието на екипаж, говорещ на български на борда, гарантира приятно круизно изживяване. А персонализираното обслужване на круизите им е известно, като така се изгражда и по-голямо доверие сред пътниците. Компанията Celestyal смята българския пазар за значим и се старае да надгражда своята запазена марка с надеждно и продуктивно сътрудничество с туристическите агенции в страната, коментираха от компанията. 

Celestyal Cruises e носител на редица награди и избор №1 за пътуващите до гръцките острови и Източното Средиземноморие. Тя представи ново ценообразуване и маршрути за 2023-2024 г., които включват по-дълъг престой на посещаваните дестинации и позволяват по-дълбоко потапяне във всяка нова локация. Celestyal следва обратната връзка от гостите и консултацията с ценни партньори в сферата на туризма и вече ще предоставя на пътешествениците по-богат избор на дестинации и нов, двустепенен модел на ценообразуване. Началното ниво „inclusive“ включва безплатно изхранване и селекция напитки с храна, развлечения, разнообразни дейности за през деня, пристанищни такси и бакшиши. В цената на стартовото ниво се включва и отстъпка за екскурзии на брега с възможност за предварителна резервация от €75 на човек. За онези, които желаят по-разнообразно изживяване, Celestyal предлага „enhanced“ тарифа с неограничен пакет премиум напитки, ежедневен комплимент от 1 час безплатен Wi-Fi, 25% отстъпка за ястията специалитети на борда и отстъпка за екскурзии на брега с възможност за предварителна резервация от €150 на човек. Компанията предвижда и няколко допълнителни възможности за комисионни за туристически съветници и отстъпки за гости, които предварително резервират различни пакети напитки и екскурзии на брега. „Inclusive“ изживяванията стартират на цена от €299, докато „Enhanced“ круизите започват от €429.

В отговор на желанието на гостите да прекарат повече време на забележителните острови

Санторини и Миконос,

Celestyal има удоволствието да обяви, че пристигането в Санторини по популярния маршрут за седем нощувки „Идилична Егея“ вече ще бъде по-рано, така че гостите да имат цял ден на разположение да изследват тази уникална дестинация. Заминаването от Санторини и от Миконос ще е в по-късен час, а в допълнение този маршрут ще включва посещения на Солун, Крит (Ираклион), Милос в Гърция и Кушадасъ (Ефес) в Турция.

За да се позиционира допълнително като фокусирана върху множество дестинации компания, която предлага дълбоки преживявания, Celestyal ще продължи традицията да разкрива на гостите си  специални дестинации, които не са посещавани от други круизни линии. През 2024 г. Celestyal ще стартира новия си петдневен маршрут „Легендарна Егея“ с посещение на Санторини, Родос и включва отново посещение на Самос в Гърция и Истанбул в Турция. Самос е остров, обвит в легенди и естествена красота, домът на бащата на математиката Питагор, астрономът Аристарх и философът Епикур. Локацията е известна също със сладкото си вино мускат. Цените за този круиз започват от €479.

Маршрутът „Легендарна Егея“

с четири нощувки посещава Хиос, Кос и Миконос, както и Истанбул. Новите дестинации в този маршрут включват Хиос и Кос. Хиос е истинско скрито съкровище в Егейско море, известно най-вече със своите мастикови дървета, от които се произвежда известната подправка мастика с приложение в производството на ликьори и десерти. Подправката се отглежда в Хиос от седми век след новата ера и в резултат на това островът е получил специално географско означение и наименование за произход. Кос е известен със своите девствени пясъчни плажове и богата гръцка и римска история и забележителности. Този нов маршрут стартира от €399.

„Легендарно Йонийско море“ с пет нощувки посещава Котор в Черна гора заедно с Корфу и Крит (Ханя, Суда). Котор е град крепост на адриатическото крайбрежие на Черна гора с характерни криволичещи улички и атмосферата на средновековен стар град с романски църкви и очарователни площади. Корфу е една от най-космополитните средиземноморски дестинации, с мултикултурно наследство, исторически паметници, зашеметяващ природен пейзаж и кристално чисти води. Ханя е вторият по големина град на Крит. Той е исторически град със стени във венециански стил. Цените за новия маршрут с пет нощувки в Йонийско море започват от €479.

За гостите, които желаят да останат по-дълго и да изследват повече, Celestyal ще предложи различни комбинации, вариращи от девет до 14 нощувки, като например маршрута „Легендарните Егейско и Йонийско морета”, посещаващ Санторини, Родос, Самос, Хиос, Кос, Корфу, Крит (Ханя Суда) и Миконос в Гърция, Истанбул в Турция и Котор в Черна гора. Цените започват от 1609 евро за 14 нощувки.

Celestyal се завръща в Египет и Израел

с маршрут „Три континента“ и с маршрута „По стъпките на св. Павел“ и специални ваканционни пътувания. „Три континента“ включва локации в Гърция, Турция, Израел, Египет и Кипър. Цените започват от €599. Маршрутът със седем нощувки „По стъпките на св. Павел“ също се завръща през есента на 2023 г., като посещава Солун, Кавала и Патмос в Гърция заедно с Истанбул, Дикили и Кушадасъ в Турция. Цените започват от €1149.

След този круиз предстои ексклузивно празнично предложение – специален коледен круиз с 19 нощувки, който посещава Солун, Волос, Родос и Крит (Гърция), Измир, Кушадасъ, Анталия, Истанбул (Турция), Лимасол (Кипър), Александрия (Египет) и посещение за една нощ в Хайфа (Израел), за да прекарате Бъдни вечер и Коледа в Светите земи. Цените започват от 1989 евро. Това преживяване може да бъде разделено и на маршрути с 8 или 11 нощувки.

През есента на 2024 г. предстои  завръщането на маршрута със седем нощувки „Еклектична Егея“, който включва Истанбул, Кавала, Солун, Волос и Санторини и стартира от €599. Celestial ще предлага и специално празнично пътуване с 14 нощувки, включващо Египет, Хайфа (Израел), Лимасол (Кипър), Родос (Гърция), Волос (Гърция), Солун (Гърция), Истанбул (Турция), Кавала (Гърция) и Сирос в Гърция. Резервациите започват от €1609. Този круиз може да бъде разделен и на два маршрута от по 7 нощувки всеки.

Димо Христов, Гърция



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати