Анализи Новини

Вижте дестинациите за интроверти

   
Вижте дестинациите за интроверти

Тълпите от туристи все по-често се превръщат в проблем не само за дестинациите, но и за онези с интровертен характер - за тях те са най-големият кошмар. 

От британската платформа за наеми в чужбина UK Therapy Rooms провеждат проучване, за да разберат кои са най-добрите европейски дестинации за интроверти.

Факторите, взети под внимание са броя на туристите и броя на публикациите в Instagram за всяко място (колкото по-голям е броят, толкова по-малко благоприятно е за интроверти). Взимат се предвид и различни дейности, подходящи за  за интроверти, като например общия брой атракции на едно място, забележителности, музеи, природа и паркове, възможности за спа и уелнес.

Порто Санто, Португалия

Първото място е за португалският остров Порто Санто. Той се посещава от едва 40 000 туристи годишно, което го прави идеален за предпочитащите по-спокойно преживяване и пътуване. Но това не прави острова скучно място. Той разполага с 88 атракции, 35 забележителности и 23 парка и природни забележителности за изследване. Ако изберете Порто Санто за почивка, можете да прекарате деня в излежаване на плажа или да се насладите на гледката от най-високата точка в западната част на острова - Пико де Ана Ферейра.

Леон, Испания

Втората най-добра европейска дестинация за интроверти е испанският град Леон. За разлика от твърде туристическата Барселона, Леон е тайно бижу. Той се посещава от едва 75 787 туристи. Въпреки това има 16 музея, 51 забележителности и 152 атракции. Ако харесвате красивата архитектура, катедралата "Санта Мария де Леон" ще ви впечатли с готическия си стил.

Охрид, Северна Македония

Охрид заема трето място в класацията. Градът в западната ни съседка посреща около 200 000 туристи годишно и е прекрасно място да се потопите в урок по история или да си починете край езерото. Има 10 музея и общо 123 забележителности, твърдят в изследването и препоръчват непременно да посетите Манастирската винарна, разположена сред красивите пейзажи под манастира "Свети Козма и Дамян", само на 10 км от града. Собствениците предлагат не само дегустация на вино, но и уроци по рисуване и пешеходни турове сред красивата природа в района.

Тромсьо, Норвегия

Четвъртият най-подходящ град за интроверти е норвежкият Тромсьо. Най-северният университетски град в света е едновременно оживен център и уютно място, с 18 забележителности и паметници, 21 музея, 18 парка и 5 спа центъра. Градът е живописен и може да се похвали с над 1,6 млн. хаштага в Instagram. Можете да се насладите на арктическо пътешествие и пикник на остров Kvaløya. Съществуват и много възможности за наблюдение на Северното сияние - от пешеходни турове до круизни обиколки.

Хага, Нидерландия

Хага се нарежда на пето място в класацията. Макар че холандският град посреща 20 000 000 туристи годишно, предлага и много дейности, подходящи за интроверти - 136 забележителности и паметници, 40 музея, 39 парка и 64 спа центъра. Можете сами да изберете маршрутите си, които ще ви позволят да опознаете града във вашия ритъм. Освен това, ако сте почитатели на изкуствата, Кралската картинна галерия "Маурицхюс" предлага красива колекция от картини, като най-известната от тях е шедьовърът "Момичето с перлената обица".



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати