Новини Транспорт

Wizz Air стартира нов вълнуващ маршрут от България до Армения

   
Wizz Air стартира нов вълнуващ маршрут от България до Армения

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света, този уикенд стартира полетите си от София до арменската столица Ереван. Полетите от София до Ереван ще се изпълняват два пъти седмично – в сряда и неделя, което позволява на пътниците да се насладят на дестинацията както за почивка така и за бизнес пътувания. Билетите са вече достъпни на wizzair.com, както и в мобилното приложение на цени само от 68.99лв.*

Това е вторият неповторим маршрут, който авиокомпанията въвежда този месец за българските пътници. Добавянето на тази нова дестинация към мрежата на Wizz Air затвърждава дългогодишния ангажимент на превозвача към българския пазар,предоставяйки на пътниците широка гама от вълнуващи дестинации на достъпни цени.

Ереван е един от най-старите населени градове в света, като през годините е бил известен с много други имена. Тази дестинация е точният избор за всеки, който търси един различен поглед върху културата и историята на света. Наричан още „Розовият град“ заради уникалния лава камък, от който са построени повечето сгради, Ереван е дестинация, подходяща за всяко време от годината. Арменската столица съчетава далечното минало и ритмичното настояще. Тук ще откриете както стари църкви, исторически и културни паметници, музеи и галерии, така и съвременни забележителности и места заотдих и забавления – клубове, ресторанти, таверни, барове, търговски центрове, площади, украсени с розови орнаменти, зелени градини и паркове.

Тамара Никифорова, мениджър „Корпоративни комуникации“ в Wizz Air, коментира: „Развълнуванисме, че правим още една стъпка напред към разширяването на мрежата ни от България на Изток. Столицата на Армения предлага уникална смесица от култура, история и модерен градски дух за всички пътници, които искат да разширят хоризонта си. Екипажът на Wizz Air очаква да посрещне всички пътници на борда до тази вълнуваща дестинация!“

„Изминаха вълнуващи две седмици с две нови дестинации от летище София. Ще продължим ползотворното си партньорство с Wizz Air, защото има още десетки възможности, които чакат да бъдат оползотворени. Вече адаптираме летището към нуждите на авиокомпаниите и това се отплаща. Нека продължим да се променяме в името на устойчивото ни бъдеще.“, отбеляза Хесус Кабайеро, Главен изпълнителен директор на Летище София.

Сисиан Богосян, Ръководител на Комитета по туризъм в Армения, заяви: „Радваме се на продължаващото ни партньорство с Wizz Air. Свързаността е много важна за нас и затова въвеждането на нови маршрути от Wizz Air ще позволи на повече туристи от различни дестинации да преоткрият Армения, Скрития път, както и на арменци да посетят нови и интересни места. София е очарователен град и нямаме търпение да посрещнем гости от България.“

 

Маршрут

Дни

Започва от:  

Цени* от:

София – Ереван

Сряда и неделя

30 април 2023 г.

68.99 лв.

 

*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20 cм). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.

За Wizz Air:

Wizz Air, най-бързо развиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа, оперира флотилия от 181самолета Airbus А320 и А321. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 27.1 милиона пътници за финансовата година F22, приключваща на 31 март 2022 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света за 2022 г. от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Авиокомпания на 2020 г. и 2023 г. от Air Transport Awards – най-желаното признание, което авиокомпания или отделна личност може да получи, открояващо личност или организация за впечатляващо представяне, иновации и ексклузивна услуга. Wizz Air беше призната за „Най-устойчивата нискотарифна авиокомпания“ от Световните награди за финансова устойчивост за 2022 г. и за „Глобално екологично устойчивата авиокомпания на годината“ от CAPA-Centre for Aviation Awards for Excellence 2022.

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати