Оферти

Най-доброто от Бали и Комодо/ Обиколна програма

   
Най-доброто от Бали и Комодо/ Обиколна програма

НАШАТА ПРОГРАМА

Ден 1

Нашата обиколна програма до Бали и Комодо започва с полет София – Бали с АK Turkish. 21:10ч. Ще пристигане в Бали около 19:20ч. на следващия ден. Препоръчваме да си носите летни дрехи в ръчния багаж за преобличане още в самолета.

Ден 2

Вече сме на летището в Бали температурата е около 38 градуса, а влажността около 80-90%. На летището ще ни посрещнат нашиете партньори за трансфер до хотела.
След като се настаним в хотела ще се съберем всички заедно 
за да вечеряме вкусна балийска храна и да вдигнем тост за добре дошли в Бали. 
Нощувка.

Ден 3 | Посещение на Sweet Orange Warung (ресторантът от филма "Яж Моли се и Обичай")

Закуска и свободно време да се насладим на тропическия рай около нас. Този ден ще го оставим за възстановяване след полета и часовата разлика. За обяд ще посетим емблематичният ресторант от филма “Яж Моли се и Обичай” Тук в ресторанта на малка масичка пред оризовите тераси Елизабет Гилбърт пише ръкописите на книгата си, която се превръща в бест селър!
Ще се потопим в невероятно вкусово изживяване, а след това ще имаме свободно време за пазаруване из пазарите на Убид. Преди да тръгнем към ресторанта, който желае ще може да си запззи час за масаж направо в хотела и след като се върнем да се наслади на още едно удовоствие през този ден. Докато опитваме коктейли около басейна ще направим организация и за следващите дни. Вкусна вечеря! 
Нощувка.

Ден 4 | Monkey Forest | Pura Tirta Empul | Kopi Luwak Farm

Балийска закуска от разнообразни плодове и подготовка за първият ни целодневен тур в Бали. Отправяме се към първото място, което ще видим, а именно Monkey Forest (Гората на маймуните). Препоръчваме да си пазите вещите – очила, телефони и др. защото маймуните са много бързи и ловки. На входа ще си купим малки банани за да можем да ги храним и така да си направим снимки с тях. В гората на маймуните ще видим и дървото вдъхновило създателя на филма Аватар, както и други видове животни. Обяд в атрактивен ресторант с много вкусна местна храна.

 

След като хапнем продължаваме към Тирта Емпул. Името означава Храмът на свещената вода. Това е забележителност, която също не бива да пропускате. Храмът Тирта Емпул е изграден край минерален извор, за който се смята, че е сътворен от самия бог Индра и има магическа сила. От 926 г. – или близо 11 века – балийците отиват на това място за ритуално къпане. Вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление.

Всеки, който поиска може да направи Свещен ритуал за пречистване на тялото и душата в Pura Tirta Empul. За да направим пречистването трябваше да минем през всички 13 чучура, като на всеки мием ръцете, лицето и главата си със светена вода! Прескачаме чучури 11 и 12, защото те са за “Питра Ядня” ритуал за мъртвите.

Продължаваме нашата разходка към Bali Swing или люлка над оризовите тераси и ферма за най-скъпото кафе в света Копи Лувак. По желание всеки може да се качи на люлката срещу заплащане. Ще пием Kopi Louwak приготвено в 14 различни вкуса с гледка към оризови тераси… просто уникално!!!

Денят е към края си, потегляме обратно към хотела за нощувка.

Ден 5 | Uluwatu Temple | Посещение на плажа Melasti

Закуска в хотела и сме готови за нова доза преживявания в едни от най-впечатляващите места на Южно Бали (час на тръгване 08:30)
Днес отиваме до храма (Uluwatu temple)
Разположен на над 80 метрова скала от храмът се разкрива най-величествената гледка към Индийския океан. В превод името Улувату означава храм на края на скалата. Построен е през 11 век в чест на богинята на морето Деви Лаут (Dewi Laut) и е един от шестте най-важни храма в Бали. 
Ако някой желае срещу доп. заплащане ще може да остане за танца кечак. (Kecak Dance) е традиционно балийско изкуство и се изпълняват без музикален акомпанимент само от мъже. (Провежда се вечер около 19:00ч)

След като съберем впечатленията си от храма, нашият ден продължава на плажа Melasti, това е един от най-хубавите плажове в Бали. Докато се наслаждаваме на мястото с поредният коктейл в ръка, ще станем свидетели и на невероятният Балийски залез!

Денят приключва, а ние отново сме по колите и се връщаме към хотела за нощувка.

Ден 6 | Тур в джунглата с местен планински водач | Sekumpul Waterfall | Ulun Danu Beratan Temple

Закуска и подготовка за цял ден в джунглите на Бали!
Отново по колите докато стигнем до срещата ни с местен гид, който ще ни отведе дълбоко в джунглата, където ще имаме възможност да се къпем под мистични водопади с височина над 50м. Ще имаме възможността да видими какаово дърво, Jack Fruit, мангустин, дуриан и други различни плодове растящи в дивата природа. След този дълъг и емоционален преход се настаняваме в най-шеметния ресторант извисяващ се над оризовите тераси с невероятна гледка към тях, в който ще имаме удоволствието да хапнем на обяд. Храната се приготвя на момента пред нас!

Отправяме се към следващата ни цел, езерото Бедугул и храмът Улун Дану (Ulun Danu Beratan Temple Bali). Това е онзи храм, който се появява в Google, след като просто изпишете „Бали“, или с други думи емблемата на Бали. Разположен е на брега на езерото Бедугул, на около 1000 м. надморска височина. Храмът е построен в средата на миналото хилядолетие в чест на богинята Деви Дану. 

Ще стигнем до ресторанта с помоща на местните ни приятели, които ни чакат и ще ни извозят с мотори след уморителния ни преход до величествените водоподаи! 

Освен, че е нейна обител езерото се смята за свещено, защото местността наоколо е много плодородна. Поради височината, на която е разположен и близкото езеро, храмът често е обвит в мъгли.

Денят ще бъде изморителен за това най-вероятно ще дремнем в колите докато пристигнем в хотела.
Нощувка.

Ден 7 | Ден за релакс или възможност за Party "DressCode White" срещу заплащане в популярният La Brisa Bali

Закуска! 

Свободно време за масажи, плаж и релакс.

Къснит следобед може да си организираме парти вечер “Dress code white” в популярният плажен бар La Brisa Bali. 
Барът е много атрактивен, предлага вкусна храна и невероятни коктейли на фона на приятна чил аут музика. 
Party, Party, Party ????

Нощувка. 

Ден 8 | Besakih Mother Temple | Tirta Gangga Water Palace

След ранна закуска тръгваме към храмът майка. Besakih Temple Това е най-големият, най-важният и най-свят храмов комплекс в Бали. Разположен е на шест нива по планинските склонове и се състои от 23 отделни храма. Намира се в подножието на вулкана Агунг – най-високият вулкан в Бали (3031 м).

В този ден ще посетим и Водния дворец Таман Тирта Ганга /Taman Tirta Gangga/ Този зелен тропически рай е построен през 1948г. по поръчка на Анак Агунг Англура Кетут Карангасем, последният балийски раджа от династията Карангасем. Самият той е учил архитектура в Холандия и не само е участвал лично в проектирането на обекта, а и дейно е участвал наравно с работниците в процеса по неговото изграждане.

Градините Тирта Ганга представляват интересно съчетание на индонезийска с китайска архитектура. Тук всеки елемент се стреми към симетрия и постигане на съвършения баланс, като всяко езерце, фонтан, каменна пътечка или мостче носи своята символика.

Градините са изградени на три нива, символизиращи съответно света на демоните (Bhur), света на хората (Bwah) и този на боговете (Swah).

Нощувка.

Ден 9 | Ранен трансфер до летището за полет до о-в Комодо

Трансфер до летището за ранен полет до остров Комодо! Полет 08:00ч
След 60 мин полет Кацаме в Лабуан Баджо. Тук ни посрещат нашите приятели от Top Komodo Trekking Tour, които ще ни помогнат да открием най-зашеметяващите места в Национален Парк Комодо.

Нашите професионални гидове от Топ Комодо ще обхванат преходни дейности на няколко места, включително и гмуркане с шнорхел на най-зашеметяващите места по различни малки острови в националния парк Комодо. През следващите 4 дни ще скачеме от остров на остров: остров Канава, остров Падар, остров Комодо, остров Ринка, остров Келор Менджерите, Така Макасар и др. Тази програма ще ви изуми с грандиозни пейзажи на всеки от тези острови, а комфорта, който ще почувстваме от чистата природа няма аналог.

Нашата обиколко из остров Комодо ще започне и звърши направо от/на летището, без да отсядаме в хотел в Labuan Bajo
Нощувките и изхранването са на местен дървен кораб, с който ще обиколим целият национален парк Комодо и островите около него.
Корабът разполага с всичко необходимо на борда за перфектно изкарване на следващите 4 дни. 

КОМОДО ШНОРХЕЛ И ТРЕКИНГ ТУР (4Д / 3Н. ПРОГРАМА)

Начална и крайна точка: град Labuan Bajo, западен Flores, Индонезия

Продължаваме с Ден 9 | Labuan Bajo - Трекинг / Шноркелинг - Menjerite Snorkel Spot - Остров Ринка - Остров Калонг Ринка (Обяд, Вечеря).

Започваме обиколката си от Комодо, от пристанището ще се качим на местен дървен кораб, с който отпътуваме за красивия остров Келор за гмуркане с шнорхел / плуване / релакс и кратък преход до хълмa на о-в Пулау Келор, за да се насладим на грандиозната панорамна околност, която ще се разкрие пред нас. 

Ще продължим да плаваме с кораба до остров Ринка, където ще имаме лек трекинг за да разгледаме острова и да се срещнем очи в очи с дракона Комодо, както и други диви животни като: Елени, Водни биволи и др. След преходите на остров Ринка продължаваме с кораба към остров Калонг. Там ще останем без думи от най-невероятната атракция, ще видим хиляди Megabats така наречените плодови прилепи, които летят от мангровата гора, докато ние се наслаждаваме на зрелищните гледки под залязващото слънце.
Обяд, вечеря и нощувка са на кораба около остров Ринка.

Ден 10 | Остров Ринка - Трекинг на остров Падар - Дълъг плаж - Розов плаж - Остров Калонг Комодо (Закуска, Обяд, Вечеря)

Закуска на кораба, а след това се насочваме към остров Падар – разходка до върха на остров Падар, за да се насладим на най-зрелищния пейзаж около Национален парк Комодо – След преходите на остров Падар, продължаваме да плаваме към Лонг Бийч за гмуркане с шнорхел / плуване / релакс – ще акостираме с кораба до грандиозният Pink Beach Комодо за шнорхел / плуване / почивка. Тук можем също да направим кратък преход до върха на хълма в близост до Pink Beach, за да онемеем от красивите панорамни гледки, които ще се разкрият пред нас. Отправяме се към остров Калонг Комодо за една нощ. Обяд и вечеря ще бъдат сервирани на кораба. (Ако времето позволява следобед, АКО ИСКАТЕ, можем да направим трекинг на остров Комодо и да посетим традиционно рибарско селище, наречено „Кампунг Комодо“, ще се разходим из селището за да се запознаем с традиционния ежедневен начин на живот на местните хора, както и да се докоснем до традиционното строителство на къщи, което е изградено на кокили.

Ден 11 | Остров Комодо - Така Макасар / Манта Пойнт - Остров Сиаба - остров Гили Лава (Закуска, Обяд, Вечеря).

След закуска на дървената ни лодка ще направим преход на остров Комодо, за да се срещнем отново със змея на Комодо и други диви животи.
Денят ни ще премине към Taka Makasar / Manta Point за гмуркане с шнорхел, ако имаме късмет по време на шнорхелинга ще видим огромни Манта.
Заемаме места на палубата и потегляме към остров Сиаба отново ще имаме възможност да разгледаме подводния свят и при късмет ще плуваме с големи костенурки. Продължаваме към Себайюр (Ако времето позволява, можем да направим преход на остров Себайюр и да се насладим на прекрасен залез)
Обяд, Вечеря се сервира на лодката, Нощувката също е на лодката около остров Себайюр.

Ден 12 | Остров Гили Лава – остров Канава – Лабуан Баджо (Закуска, Обяд)

След като закусим на кораба, ще се гмуркаме около остров Гили Лава, след това продължаваме към остров Kanawa – „малък райски остров“, за шнорхел / плуване / релакс. Тук ще се гмуркаме на супер кристално чиста вода, а около нас ще плуват красиви цветни риби, ще бъдем заобиколени от невероятно пъстри коралови рифове, както и зашеметяващо бял пясъчен плаж. Ако времето ни позволява ще посетим и остров „Бидадари“ за гмуркане с шнорхел и плаж. 

След това се отправяме обратно към пристанището Labuan Bajo – и след това трансфер до летището на Labuan Bajo за полет до Бали. Полет около 17:00ч. Закуска и обяд ще бъдат сервирани на лодка, преди да завършим пътуването си.
Полет Бали – София 21:10ч.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ДА НОСИТЕ С ВАС

Дълги панталони, дълги ръкави, бански костюми, кърпа, спрей против насекоми, защита от слънце, обувки за трекинг/разходка, дъждобран (за дъждовните моменти), видеокамера, IDR ( Индонезийска Рупия) в брой за лични разходи и Входна такса в Комодо Парк и други важни неща по време на пътуването ви, които не са споменати тук.

5600 BGN/на човек

РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 30 ЮНИ

  • ПОСЛЕДНИ 6 МЕСТА НА ТАЗИ ЦЕНА

5800 BGN/на човек

РЕДОВНА ЦЕНА

  •  

ЗА ЕДИНИЧНО НАСТАНЯВАНЕ СЕ ДОПЛАЩА 900 BGN

*При резервация се заплаща капаро в размер на 2000 BGN, останалата част от сумата се превежда до 40 дни преди заминаване.

Travelagi си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

*Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца от крайната дата на пътуването.

*Всеки пътуващ трябва да притежава валиден сертификат за COVID ваксинация.

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО

  • Самолетен билет София-Бали-София с АК Turkish
  • Самолетен билет Бали-Лабуан Баджо-Бали с АК Air Asia
  • Чекиран багаж до 25кг
  • 7 нощувки със закуска в хотел Kahayana Suites в Убуд или подобен
  • 3 нощувки на Luxury Boat местен дървен Луксозен кораб на о.Комодо с вкл. пълен пансион изхранване
  • Екипировка за шнорхелинг
  • 5 целодневни екскурзии в Бали описани в програмата с екскурзовод на български
  • Професионален гид от Top Komodo Trekking Tour в Комодо
  • Всички трансфери по програмата
  • Медицинска Застраховка с 15 000 евро покритие и COVID-19 покритие
  • Водач от агенцията

В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО

  • Всички входни такси в Национален парк Комодо около 400 000 IDR човек/ден --> 50 лв човек/ден (заплащат се в България)
  • Безалкохолни и алкохолни напитки
  • Обяди и Вечери докато сме в Бали
  • Лични разходи
  • Дайвинг екипировка 
  • Виза за Бали 35$ заплаща се при пристигане
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" сключва се до 5 дни след подписване на договора | Цена 5% от стойността на пътуването
  • PCR test ако се изисква
  • Допълнителни турове срещу заплащане
  • Gate of Heaven Lempuyang Temple 60$/на човек
  • Nusa Penida Island шнорхелинг 120$/човек
  • Bali Safari 100$/човек
  • Бакшиши за екскурзовод и шофьори (прието е 10$ на човек на тур)

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ С TURKISH AIRLINES

1 TK1030 E TH 12OCT  SOF – IST   21:10 –  23:35 CABIN YE
2 TK  66 E FR 13OCT  IST – DPS   01:50 – 19:20 CABIN YE
3 TK  67 E MO 23OCT  DPS – IST   21:10 – 05:00* CABIN YE
4 TK1027 E TU 24OCT  IST – SOF   07:25 – 08:35 CABIN YE

https://travelagi.com/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%BE-%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D1%83%D0%B0%D0%BD-%D0%B1%D0%B0%D0%B4%D0%B6/



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати