Турагенции

Usit Colours пуска бутикова екскурзия до Мадагаскар

   
Usit Colours пуска бутикова екскурзия до Мадагаскар

Повечето туристи първо се сещат за Малдиви, Сейшели и Мавриций, когато чуят за Индийския океан. Те са комерсиални и безкрайно известни дестинации, но едно място, което често остава пренебрегнато сред българските туристи, е остров Мадагаскар. Той е четвърти по големина в света със своите 587 000 квадратни километра и първи по брой ендемични, уникални само за неговата територия, представители на флората и фауната. Това го прави една от най-вълнуващите дестинации не само в Индийския океан, но и в целия свят.

Преди сто милиона години Мозамбикският проток го е откъснал от Африка, оставяйки на човечеството уникален природен дар. Това прави Мадагаскар едно от малкото места, където човек може да види как е изглеждала природата, преди в нейното развитие да се е намесил безкрайно много човекът. Това е райско кътче, в най-истинския и първичен смисъл на думата, омагьосва със своята девственост. Тя се наблюдава не само в заобикалящата природа, но и в местните - нравите и обичаите им са запазени автентични и неподправени.

А какъв по-добър начин да се запознаете с мадагаскарския начин на живот от бутикова екскурзия на острова? Usit Colours предлага пътуване в малка група от 16 туристи, които да се потопят в уникалната флора и фауна на Червения остров.

“Това пътуване е създадено специално за всички онези пътешественици по душа, които не се страхуват от липсата на лукс и някои удобства. Мадагаскар наистина е една дестинация, която не е докосната от човек, но това означава и че в бившата френска колония няма лъскави хотели и ресторанти със звезди Мишлен. Вместо пътища има прашни пътеки, интернет е трудно постижим лукс, а банкомати има само в големите градове и не е сигурно дали ще работят когато имате нужда от тях. Но това е уникално преживяване за всеки, който при пътуване иска да се потопи на 100% в живота на местните”, коментира Ванеса Манолова, маркетинг мениджър на Usit Colours.

Екскурзията е планирана за периода от 20 октомври до 05 ноември 2023 г., което я прави 15-дневна. Туроператорът предлага уникалната възможност да запазите места до 30 юни на преференциална цена от 11 050 лв. на човек. Пакетът се състои от самолетен билет с Турски авиолинии по маршрут София - Истанбул - Антананариво - Истанбул - София с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг, до 7 кг. ръчен багаж, 12 нощувки с включено изхранване на база пълен пансион, самолетен билети за вътрешни полети от Антананариво до Морондава и до Анциранана, както и от Носи Бе до Антананариво. Освен това всички посещения, описани в програмата, са включени в цената. Туристите ще бъдат придружени от местен екскурзовод, който изнася беседи на английски език. Цената покрива и всички трансфери с оторизиран транспорт (автобус, джипове 4х4, лодка) и входни такси за обектите по програмата. Туристите също така ще разполагат с минерална вода по време на туровете – една бутилка на ден, а за пълната им сигурност Usit Colours предлага и медицинска застраховка асистанс с COVID-19 покритие 30 000 евро на човек.

Екскурзията започва с пленителния град Морондава, където може да се открие една от най-големите баобабови гори в света. Едно от многото имена на Мадагаскар е именно “Островът на баобабите” тъй като дърветата са един от символите на Мадагаскар, шофирайки по пътя, който свързва градовете Морондава и Белони-Цирибиина, можете да видите уникалната и добре известна алея на баобабите, които са на повече от 1000 години, макар да е доста трудно да се определи възрастта на един баобаб, тъй като нямат обичайните за други видове годишни пръстени - единственият сигурен начин е чрез радиовъглеродния анализ.

По време на пътуването през гората има и спирка в едно типично етничеко селище на племето Сакалава. Това е първият народ, който формира империя в Мадагаскар в края на 16 век. До средата на 17-ти век търговията с роби и добитък с европейците срещу оръжия им позволява да постигнат голяма власт, докато не бъдат свалени от друга мадагаскарска етническа група - мерина. Сега, след упадъка на кралството им, основното им занимание е животновъдство.

Приключението продължава с посещение на  скритите сред живописни хълмове селище на народа Зафиманири. Те са известни с дърворезбата и дървообработката си. Този занаят е обект на ЮНЕСКО за нематериално световно наследство. Освен че туристите могат да видят уникални местни дървени произведения на изкуството, всеки посетител остава впечатлен и градоустройството по тези места. Всичко в градовете на Зафиманири е изградено изцяло от дърво.

Национален парк Раномафана е една от задължителните спирки при посещаване на Мадагаскар. Маршрути в парка обхващат потоци, шумни водопади и тропически гори, където със сигурност ще срещнете различни видове лемури и други ендемични животни.

Следваща спирка е резерват Андасибе, където туристите ще се насладят на спиращи дъха гледки. Той се характеризира с тропическа гора, осеяна с реки и водопади и буйни дървета, гигантски папрати, ароматни цветя и хиляди разновидности на орхидеи. По време на екскурзията туристите ще видят най-големия жив лемур Indri-Indri и ще успеят да чуят характерния му зов, който пронизва цялата гора.

Пътуването ще е изпълнено и с много други приключения, свързани с опознаването на местната природа, нрав и местните етнически племена. Мадагаскар е едно пленително място, което съчетава хилядите забележителности с автентични културни преживявания и възможността за почивка. Тюркоазените води на Индийския океан са идеални за море, а тайните, които Мадагаскар крие, предразполагат към приключения. Невероятна симбиоза между всичко необходимо за пътуване, което да помните цял живот!

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати