Новини Хотели

Програма дава възможност на румънските туристи за евтино море извън активния сезон

   
Програма дава възможност на румънските туристи за евтино море извън активния сезон

Хиляди румънски туристи, които не успяха да отидат на море по време на миниваканцията за 1 май, очакват отстъпките от програмата “Крайбрежие за всички” (Coastline for all - Litoralul pentru toți). Тя стартира преди няколко години и цели да помогне на тези, които искат ваканция на Черно море, но не могат да си я позволят през активния сезон, както и на хотелиерите, които искат да закръглят печалбите си извън сезона.

Програмата се предлага само чрез туристически агенции, валидна е за престой от минимум шест нощувки и има два етапа - един преди началото на активния сезон (3 май - 20 юни) и един след края му (1 септември - 15 октомври). Туристите могат да се насладят на нощувки на достъпни цени в определени хотели с 2, 3 и 4 звезди във всички курорти на румънското крайбрежие. Предложените оферти варират както в зависимост от курорта, така и в зависимост от броя на звездите на съответния хотел. 

Нощувка в двойна стая в тризвезден хотел в курорт Нептун в Мангалия например струва 151 леи (60 лв.) без включена храна. В четиризвезден хотел в Мамая с включена закуска нощувката достига 550 леи (220 лв.). За сравнение, през август цената на същата услуга е 760 леи (304 лв.). 

През 2022 г. по програмата "Крайбрежие за всички" на туристите бяха отпуснати около 4000 места за нощувка. Цените бяха със 70 процента по-ниски от от тези в активния сезон.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати