Новини Хотели

Програма дава възможност на румънските туристи за евтино море извън активния сезон

  03.05.2023 09:15  
Програма дава възможност на румънските туристи за евтино море извън активния сезон

Хиляди румънски туристи, които не успяха да отидат на море по време на миниваканцията за 1 май, очакват отстъпките от програмата “Крайбрежие за всички” (Coastline for all - Litoralul pentru toți). Тя стартира преди няколко години и цели да помогне на тези, които искат ваканция на Черно море, но не могат да си я позволят през активния сезон, както и на хотелиерите, които искат да закръглят печалбите си извън сезона.

Програмата се предлага само чрез туристически агенции, валидна е за престой от минимум шест нощувки и има два етапа - един преди началото на активния сезон (3 май - 20 юни) и един след края му (1 септември - 15 октомври). Туристите могат да се насладят на нощувки на достъпни цени в определени хотели с 2, 3 и 4 звезди във всички курорти на румънското крайбрежие. Предложените оферти варират както в зависимост от курорта, така и в зависимост от броя на звездите на съответния хотел. 

Нощувка в двойна стая в тризвезден хотел в курорт Нептун в Мангалия например струва 151 леи (60 лв.) без включена храна. В четиризвезден хотел в Мамая с включена закуска нощувката достига 550 леи (220 лв.). За сравнение, през август цената на същата услуга е 760 леи (304 лв.). 

През 2022 г. по програмата "Крайбрежие за всички" на туристите бяха отпуснати около 4000 места за нощувка. Цените бяха със 70 процента по-ниски от от тези в активния сезон.