Заведения Новини

Обама и Меркел вечерят заедно в Берлин

   
Обама и Меркел вечерят заедно в Берлин

Барак Обама и Ангела Меркел бяха засечени от германските медии вчера вечерта в луксозен италиански ресторант в Берлин. Бившият президент на САЩ е в Германия за своя лекция. Той пристигна във вторник вечерта. Още след кацането си Оѝбама направи кратка обиколка из германската столица, след което се настани в хотел „Адлон“ и отиде в италиански ресторант в квартал „Шьонеберг“ в западната част. Там вече го чакаше бившата канцлерка Ангела Меркел. Двамата вечеряха заедно, като към тях по-късно се присъедини и съпругът на Меркел.

Тримата напуснаха ресторанта в добро настроение малко след 22,30 ч. Днес бившият президент на САЩ (управлявал от 2009 г. до 2017 г.) ще изнесе беседа в 20:00 ч. „Вечер с президента Барак Обама". В разговор с водещия Клаас Хойфер-Умлауф той ще говори за "големите предизвикателства и възможности на нашето време".

Представянето в залата започва в 20:00 ч. и продължава около 60 минути. Билетите се предлагаха в предварителна продажба на цена от 83 евро. Размерът на хонорара на Обама, който е в полза на неговата фондация, е тайна.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати