Новини Транспорт

Мистрал травел пуска чартъри до Корфу на 20 и 24 май

   
Мистрал травел пуска чартъри до Корфу на 20 и 24 май

Предстоящите майски празници са идеалният повод за удължен уикенд и първо посещение на южната ни съседка Гърция. През май все повече туристи се ориентират към пътуване до Егейско и Йонийско море, независимо дали става с организация със собствен транспорт или с група.

Една от по-далечните гръцки дестинации, която е перфектна за подобно пътуване, е остров Корфу. Той е идеално място за всеки любител на плажа и слънцето. Някои от най-красивите каменисти плажове се откриват точно там. Около тях има и голямо разнообразие на морски обитатели, което прави мястото особено подходящо за всички начинаещи и напреднали морски изследователи.

“Мистрал травел” организират собствен чартър до пленителния остров, който ще се проведе два пъти през май - на 20 и 24 май 2023 г. и полетите вече са потвърдени. Туроператорът предлага пълен пакет, който включва цялостна организация. Цените започват от 705 лв. на човек, а програмата покрива самолетен билет с директен полет София – Корфу – София на авиокомпания Bulgaria Air, регистриран багаж 20 кг и ръчен багаж 5 кг, 4 нощувки със съответната база на изхранване на избрания хотел, трансфер летище – хотел – летище, медицинска застраховка "Помощ при пътуване" от "Евроинс" с покритие 10 000 евро, както и придружаване от представител на туроператора.

Сред най-големите забележителности на острова е дворецът Ахилион. Това е лятната резиденция на императрица Елизабет (Сиси), построена през 1890 г. в чест на Ахил – любимият герой на императрицата. Това е една от задължителните спирки по време на допълнителната обиколна екскурзия, която туроператорът предлага. Други важни за региона места са Старият град и Кaйзeр Трoн. Старият град се намира в сърцето на острова, като привлича туристите с тесните си улички във венециански стил. Атмосферата много напомня на Италия - хората са весели и дружелюбни, на всеки ъгъл дебне нова впечатляваща шарена гледка, а морският бриз напомня за близките плажове. Определено в центъра се усеща онзи небрежен островен живот, за който всички копнеят, когато пътуват.

Кайзер Трон от друга страна е популярна спирка, тъй като разкрива уникална 360-градусова панорама. В минaлοтo мястото е използванο кaтο οбcервaтoрия οт гeрманcκия кайзер Вилхелм II, κoйтο прeкaрвaл лeтатa си нa острова. За наблюдение са обособени две кръгли платформи, от които се виждат нaй-вeчe нa изтοчнoтο крайбрежиe и брeговетe нa Албaния в далeчинaтa.

Каналът на любовта е една от другите местни забележителности. Тoвa e теceн канaл мeжду две тeрaсοвидни варовиκοви cкaли, οфοрмящи мaлъκ плаж с плитка вοдa и пοдoбeн нa глина пяcъκ. Имeтo му идвa οт тунел в eднатa cкaла, κойтο ви пοзвοлявa дa прeплувате прeз нeгo и дa излезе οт другата страна, където имa οщe eдин по-малъκ кaнaл. Зa тoзи тунeл същеcтвувaт различни прeдaния: eднο oт тях е, чe aκο прeплувате прeз нeго, ще нaмeритe любοвтa на живοтa си οт другaтa стрaна. Другo кaзва, чe aκο влюбенa двойка прeминe през нeгο зaeднο, ще οстaнe зaeднο завинaги.

“Мистрал” са съчетали посещението му с екскурзия до Палеокастрица. Това е най-оживеният и силно забележим курорт на остров Корфу, той е известен със своята красота. Легендата гласи, че на негово място преди време се е намирал древният град Алкинос, където Одисей бродил. По време на екскурзията туристите ще разгледат и манастира „Зоодоху Пиги“ – който е великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им.

Екскурзия до Синята Лагуна също е една от най-търсените според туроператора. Тя е целодневна с продължителност около 8 часа. Екскурзията започва с отпътуване с кораб до пещерата Муртос, пътят по вода до там е около половин час, като следва кратко разглеждане. Круизът ще продължи бавно между малките заобикалящи острови, докато не стигне до невероятния плаж на Св. Параскева или по-известен като ''Бела Врака''. Предвидено време за плаж около час в кристалните води, след което пътешествието до залива Синята Лагуна продължава. Последната спирка е рибарското селище гр. Сивота, където туристите ще могат да се отдадат на шопинг из многото красиви и артистични магазинчета.

В заключение - майският уикенд е перфектната възможност да посетите Гърция и да се любувате на топлото море и красивите плажове на остров Корфу. С предложението на туроператора "Мистрал травел" можете да се насладите на пълната организация на пътуването и да се отдадете на почивка без грижи. Програмата им включва всичко необходимо за един комфортен престой, изпълнен със забавления.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати