Турагенции

Премио травел отчита голям интерес на българите към Дубай

   
Премио травел отчита голям интерес на българите към Дубай
Дубай е търсена дестинация от българските туристи
  Мирослав Иванов, Дубай

Туроператорът "Премио травел" отчита голям интерес на българите за почивка и екскурзии в Дубай (Обединени арабски емирства). От началото на тази година има ръст от над 20% на туристите, заяви за TravelNews Емил Абазов, управител на компанията по време на изложението ATM 2023 в Дубай, което приключи вчера. За сравнение през миналата година туроператорът е изпратил в Дубай над 700 българи, с което е надминал нивата от преди Ковид. "Дори удвоихме броя на туристите спрямо предпандемичната 2019 г.", каза Абазов.
Групи в Дубай ще има през целия месец май и дори до края на юни въпреки, че тогава става вече по-горещо. Цените на хотелите в този период на годината спадат и са доста изгодни. Например може да се отседне в луксозни четиризвездни хотели за около 50 евро на двойна стая със закуска. Петзвездни има за 100 евро на двойна стая със закуска, а суперлуксозни комплекси - от 200 евро нагоре.
"За септември сме подготвили групи по 30 човека всяка седмица, като за някои дати местата вече са запълнени", посочи Емил Абазов. Пътуването е по редовни полети с нискотарифната авиокомпания Fly Dubai, която лети директно между София и Дубай.
Туроператорът "Премио травел" е готов да увеличи още повече туристите за емирството. Абазов очаква да изпрати около 2000 българи през следващия есенно-зимен сезон. Ръстът зависи от цените на самолетните билети, които поскъпват в световен мащаб. От друга страна не достигат полетите между София и Дубай, като туристическият бизнес настоява те да се увеличат, защото сегашните се пълнят бързо. Fly Dubai оперира в различните сезони между 3 и 5 пъти седмично между двата града. Надяваме се да започнат да извършват полети всеки ден, което ще увеличи още повече трафика, подчерта Емил Абазов. Голямата дубайска и луксозна авиокомпания - Emirates, все още не оперира до София. До другото емирство - Абу Даби, лети само нискобюджетната Wizz Air. 


Мирослав Иванов, Дубай
 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати