Новини Хотели

Airbnb пуска нова функция Airbnb Rooms

   
Airbnb пуска нова функция Airbnb Rooms

Когато Airbnb за първи път бе представена на света като концепция, тя се основаваше на идеята на двамата си основатели да поставят надуваем матрак в хола си и да позволят на гостите да използват дома им. Оттук идва и името, което първоначално е било AirBed&Breakfast.

Това, което започва като средство за предлагане на краткосрочно жилище и закуска на онези, които не могат да си позволят или да намерят хотелска стая, оттогава се превръща в нещо доста различно. Повечето пътуващи използват платформата, за да резервират цели апартаменти за краткосрочен и дългосрочен престой.

Сега Airbnb се завръща към корените си с нова функция наречена Airbnb Rooms. Тя ще позволи на гостите да резервират стая в дома на домакина, предава dir.

Airbnb Rooms ще работи с "паспортите на домакините", които ги запознават с потенциалните им гости, преди да вземат решение за резервация. Паспортът ще включва тяхна снимка и информация за биографията им, но и информация къде са учили, какво работят и някои забавни факти за личността им. Също така ще можете да разберете дали спалнята ви ще се заключва, дали ще разполагате със собствена баня и дали домакинът ще присъства по време на престоя ви.

Категорията Rooms вече е попълнена с 1 милион обяви. А преработените филтри на платформата позволяват на потребителите лесно да превключват между стаи, домове и други места за настаняване в Airbnb.

Този ход е знак за подновения фокус на Airbnb върху свързването на домакини и пътници - връзка, която се изгуби в концепцията на платформата. Неотдавнашната кампания Airbnbacklash доведе до оплаквания и от двете страни за неуважителни гости, взискателни и арогантни домакини. Освен това предлага значително по-достъпно настаняване в условията на настоящата криза.

Тези нови допълнения са придружени от над 50 нови подобрения в Airbnb, базирани на обратната връзка с клиентите. Сега гостите ще могат да виждат предварително общата цена, да използват подобрени карти, да запазват имоти в списъците си с желания по-ефективно и да използват новия екип за обслужване на клиенти, който ще бъде на разположение 24 часа.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати