Турагенции

Марбро турс заведе над 2000 българи в Дубай

   
Марбро турс заведе над 2000 българи в Дубай
Дубай е предпочитана дестинация от българите
  Мирослав Иванов, Дубай

Туроператорът "Марбро турс" заведе над 2000 българи на почивка и екскурзии в Дубай през изминалия есенно-зимен сезон. Това обяви пред TravelNews Ваня Казанджиева, продуктов мениджър в компанията, която участва на приключилото вчера международно туристическо изложение ATM 2023 в Дубай. Ръстът е двоен спрямо 2021 г. и огромен в сравнение с предпандемичната 2019 г., подчерта тя. "Очакваме още повече туристи през следващия сезон и се подготвяме за голям бум. Интересът към Дубай е огромен, защото става все по-достъпен", каза Казанджиева. 

Според нея дори не достигат местата в директните полети между София и Дубай, които се пълнят бързо. Между двата града оперира само дубайската нискотарифна авиокомпания Fly Dubai. Тя изпълнява полети 3 или 5 пъти в седмицата в зависимост от сезона. "Надяваме се да бъдат увеличени и да станат всекидневни, което ще улесни трафика и туристическия бизнес", смята Казанджиева.

Дубай вече не е предпочитан само от богатите туристи. Той предлага над 100 хотела в различни категории за всички видове гости. Например може да се отседне в тризвездни хотели за около 35 - 40 евро на двойна стая със закуска, а в четири звездни - за около 100 евро. Петзвездни има за 150 евро на двойна стая със закуска, а суперлуксозни комплекси със собствен плаж - от 200 евро нагоре. Всички хотели обаче предлагат по-добро качество и лукс в сравнение с тези в Европа и други дестинации.

Освен това Дубай разполага с безплатни обществени плажове, но има и такива с платени шезлонги и чадъри. От друга страна привлича туристите с атракции, модерни музеи и сгради, съвременна архитектура, ресторанти, барове, дискотеки, много забавления, молове за пазаруване и екскурзии. Най-популярно е джип сафари в пустинята, където вечерта се прави традиционна арабска вечер с шоу под звездите, обясни Ваня Казанджиева. Старата част на Дубай е реставрирана и заедно с традиционния пазар (сук) става атрактивна за туристите. Разходките с корабчета, яхти и лодки също са много предпочитани.  

Мирослав Иванов, Дубай



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати