Новини Транспорт

Атракционно влакче с нов маршрут тръгва из Русе

   
Атракционно влакче с нов маршрут тръгва из Русе

От днес русенци ще могат да се възползват от разходка с новото атракционно туристическо влакче. То ще вози пътници от Парка на младежта до Вития мост на кея и обратно.

Маршрутът на влакчето бе одобрен на заседание на Комисията за организация и безопасност на движението. Атракционът ще се движи по трасето от ресторант Кенор в Парка на младежта по централната алея, покрай Тенис кортовете, алея „Младост“, алея „Перистери“, кръговото кръстовище на Дома на културата, ул. „Александровска“, ул. „Мостова“, ж.п. прелеза на топлата вода, алеите на кея до Вития мост. Обратният маршрут ще минава по алеите на кея, ж.п. прелеза на топлата вода, бул. „Придунавски“, ул. „Независимост“, алея „Лилия“, зад Дома на културата, алея „Перистери“, алея „Стоян Брашованов“ до ресторант Кенор.

Атракционното влакче ще вози пътници с работно време от 12 до 20 ч. през работните дни и от 10 ч. до 21 ч. през уикенда. Цяла обиколка ще струва 8 лв. за възрастни и 5 лв. за деца до 7 г., а за разходка от ресторант Кенор с крайна точка Вития мост желаещите ще заплащат 5 лв. за възрастни и 3 лв. за деца.

Предвижда се и второ атракционно влакче, което да показва забележителностите на града. Неговият маршрут ще започва от Вития мост, алеите на кея, Дълбокия път, ул. „Райко Даскалов“, Информационен център при „Часовника“, по пл. „Свобода“, ул. „Александровска“, пл. „Батенберг“, ул. „Иван Вазов“, ул. „Атанас Буров“, ул. „Гладстон“, пл. „Свобода“ – шадраванът пред Община Русе, хотел „Дунав плаза“ до Информационен център „Часовника“, ул. „Любомир Пипков“, ул. „Църковна независимост“, бул. „Придунавски“, кръговото кръстовище при х-л „Рига“, Дълбокия път, като последната спирка ще бъде алеята до Вития мост. Предстои одобрението на трасето му на следваща Комисия за организация и безопасност на движението.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати