Анализи Новини

Министерството на туризма отдаде нови 6 плажа под наем

   
Министерството на туризма отдаде нови 6 плажа под наем
Плаж Камакум-юг ще се управлява от промоутъра Марио Ангелов
  Кабакум бийч

Служебният министър на туризма Илин Димитров определи нови 6 наемателя на плажове по Българското Черноморие за 5 години след проведени търгове. Това става ясно от подписаните от него заповеди, установи проверка на TravelNews. Прави впечатление, че два плажа – „Кабакум-юг“ и „Кабакум – централен“ край Варна, са спечелени от една и съща компания. Това е „Марвелас“ ЕООД от Бургас на ивент мениджъра и промоутър на български звезди Марио Ангелов.

За "Кабакум-юг" са кандидатствали четири фирми. „Марвелас“ ЕООД печели търга със 132 900 лв. без ДДС наем на година. Максималните пределни цени на шезлонги и чадъри, които може да поставя компанията са по 30 лв. на шезлонг и чадър. Участниците при "Кабакум-централен" са били три фирми. „Марвелас“ ЕООД дава най-висока цена от 101 900 лв. без ДДС за наем на година. Максималните стойности за шезлонг и чадър са до 30 лв.

Търгът за морски плаж "Чайка - централен 1" във Варна е спечелен от единствения кандидат - „Блумарин Груп“ ЕООД от Варна, със собственик Павлина Георгиева. Фирмата е създадена през 2022 г. Наемът на година ще бъде 23 790 лв. без ДДС, а максималните цени, които могат да бъдат поставяни за чадър и шезлонг са до 20 лв.

Компанията "Тидо 13" ЕООД със собственик Атанас Желев печели търга за отдаване под наем на морски плаж "Сарафово-юг", Бургас, в конкуренция само с още един кандидат. На година ще плаща 28 358 лв. без ДДС, като може да поставя до 30 лв. цена на шезлонг и толкова за чадър.

Наемател на плаж "Василико", община Царево, става „Царево“ ЕООД със собственик Кирил Йовнов от Бургас. Кандидатите за него са три фирми. На година ще плаща наем от 51 000 лв. без ДДС, а може да поставя максимални стойности за чадър до 40 лв. и до 30 лв. за шезлонг. Кирил Йовнов е един от собствениците на хотел „Арте“ във Велинград и на ресторант „Джанам“ в СПА курорта, показва справка в Търговския регистър.

В един конкурс са обединени три малки плажа в Сопопол - „Созопол - запад 1“, морски плаж „Созопол - запад 2“ и морски плаж „Созопол - запад 3“, находящи се в община Созопол. Без конкуренция под наем ги взима известната компания „Феърплей Пропъртис Мениджмънт“. Тя ще плаща годишно 31 000 лв. за наема, като може да поставя максимални цени до 55 лв. за шезлонг и толкова за чадър.

„Феърплей Пропъртис Мениджмънт" ЕООД притежава в района на тези плажове в Созопол ваканционно селище „Санта Марина“ и „Вива Маре Бийч Хотел“. Компанията стои зад марката FPI Hotels & Resorts и е част от портфолиото на инвестиционното дружество ФеърПлей Интернешънъл АД. FPI Hotels & Resorts управлява още няколко хотела в София, в това число „Арена ди Сердика Резиденс Хотел“ и „Бутик Хотел Кристъл Палас“, както и „СПА Ризорт Св. Иван Рилски“ в ски-курорта Банско.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати