Новини Турагенции Хотели

Хотели и туристически агенции са отличени на Българските туристически награди

   
Хотели и туристически агенции са отличени на Българските туристически награди

Българските туристически награди с международно жури определиха най-добрите ресторанти, хотели, туристически агенции, плажове и дестинации в България за пета година. Церемонията се организира от списание "Гранд хотели" и в. "19 минути" и на нея присъстваха министърът на туризма Илин Димитров, кметът на София Йорданка Фандъкова и новият директор на Общинското предприятие "Туризъм" в столицата Людмил Пелов. Те връчиха статуетките и бяха основни действащи лица на конференцията "Преоткриваме България", събрала представителите на институциите с водещите фигури от бранша. 

Община Царево – първата в България със собствен слоган "Перлата на Юга", взе наградата за дестинация на годината. По класификацията на най-доброто в света списание за туризъм CN Traveller бяха определени от журито и победителите в хотелските категории. Зелен хотел на годината стана "Форест Вю" – преобразена в шале работническа почивна станция. Градски хотел на годината е "Резидънс Сити Гардън" – първият от вълната нови пловдивски петзвездни места за настаняване. Крайбрежен хотел на годината е преобразеният след 19 години успех за своя 20-и сезон - "Дюн" на Слънчев бряг. Концептуален хотел на годината е "Сенс" в София, който навършва деститилетие този месец, а от броени дни има и събрат в същото семейство – "Джуно".

Спахотел на годината е "Каза ди Фиоре" в Кранево, който не само е пълен и през пролетта, но съгради цяла нова дестинация за уелнес от едно село, което всички преоткриват.

Генералният мениджър на също разкрилия нова СПА дестинация и отворил в самия край на миналата година комплекс "Кингс Вали Медикъл и СПА" край Казанлък, Виктор Гетов е хотелиер на годината. Възпитаник на един от най-реномираните туристически колежи в Швейцария и на американски университети, той извървява пътя от ниските нива на кариерата в известни обекти в различни държави през ръководен пост в прочутия "Дъ Мейфеър" в Лондон до управлението на петзвездния софийски "Гранд хотел Милениум", за да има честта да открие амбициозния нов комплекс на една от най-големите групи петзвездни хотели в страната.

Ресторант на годината е "Адор" на площад Народно събрание, който освен най-голямата инвестиция в този конкретен бранш, е и с една от най-интересните концепции сред заведенията у нас, а за дизайна изобщо не отваряме дума.

В новата категория за Плаж на годината призьор стана ZaZu на Слънчев бряг, който не отстъпва на най-добрите в света.

Туристическа агенция №1 е "Астра холидей", която взе призовете за годината и на най-голямата авиокомпания в Европа – "Турските авиолинии" и на дубайската "Емирейтс". В новата категория за круизна агенция победител е CruiseGuru.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати