Заведения

Проектиран бар от режисьора Уес Андерсън се превърна в хит

   
Проектиран бар от режисьора Уес Андерсън се превърна в хит

През последните седмици в TikTok разцъфна нова, жизнена тенденция в чест на режисьора Уес Андерсън, създателят на филми като "Гранд хотел "Будапеща" и Кланът Таненбаум".

Андерсън е известен с уникалната си естетика, която се отличава с живи пастелни цветове, симетрични кадри и странни герои. Тенденцията отдава почит на този стил - с някои наистина блестящи резултати.

Снимка: Getty Images

Тиктокъри от цял свят споделят видеоклипове от обикновения си живот, заснети в стила на Уес Андерсън. Хаштагът #WesAnderson достигна 554,7 милиона гледания само в TikTok, тъй като потребителите на социалните медии продължават да романтизират простите удоволствия на живота.

Въпреки изключителната му популярност мнозина не знаят, че американският режисьор е проектирал бар в Милано още през 2015 г. Разположен в сградата на Fondazione Prada, Bar Luce е цветно кафене с интериор, който ви пренася в 50-те и 60-те години на миналия век.

Снимка: fondazioneprada.org

Говорейки за подхода си към дизайна, Андерсън обяснява: "Когато бях много малък, исках да бъда архитект и този шанс, който ми се отдаде да се преструвам на истински такъв, е сбъдната детска фантазия! Макар да смятам, че от него би се получил доста добър филмов декор, мисля, че то би било още по-добро място за създаване на сценарий. Опитах се да го направя бар, в който бих искал да прекарам собствените си нефилмови следобеди.

Така че, ако някога се окаже, че обикаляте по улиците на Милано и искате да се срещнете ако не с Уес Андерсън, поне със стила му, може би ще искате да се отбиете в Bar Luce.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати