Новини Хотели

Airbnb очаква по-малко резервации

   
Airbnb очаква по-малко резервации

Компанията за отдаване на имоти под наем Airbnb обяви днес, че очаква по-малко резервации и по-ниски средни дневни тарифи през второто тримесечие спрямо предходната година, което доведе до спад на акциите на платформата с 11,5 на сто в извънработната търговия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Американските туристически компании, които са се възползвали от по-високите цени и хибридната работа, намаляват очакванията си за 2023 г., тъй като предпандемичните модели на пътуване се връщат и потребителите търсят по-евтино настаняване на фона на високата инфлация и опасенията за рецесия.

Хората са по-чувствителни към цените в Северна Америка, най-вече в САЩ, каза пред инвеститори главният изпълнителен директор на Airbnb Браян Чески. "В САЩ жилищата с най-ниски цени са с най-голяма заетост", добави той.

Брутната стойност на резервациите на компанията е нараснала с 19 на сто до 20,4 милиарда долара през първото тримесечие спрямо предходната година в съответствие с увеличението от 19 на сто на нощувките и резервациите до 121 милиона. Средните дневни тарифи са останали непроменени на годишна основа на 168 долара.

Според анализатора в Third Bridge Никълъс Коули натискът върху бюджета на домакинствата вероятно ще накара потребителите да изберат по-достъпни настанявания, което ще доведе до спад на средните дневни тарифи през идните тримесечия. "Компанията е в яростно съревнование с конкуренти като Booking.com и Vrbo и бъдещето не изглежда толкова сигурно", добави той.

Airbnb обяви, че остава конкурентен и снабдява наемодателите с нови инструменти, за да нормализира ценообразуването и да стартира по-рано маркетинговите си кампании през годината, за да привлече клиенти, които вземат предвид разходите преди пиковия летен сезон.

Компанията обяви по-рано тази година, че средните дневни тарифи ще останат под натиск, тъй като туристите се връщат към по-евтините градски наеми. Airbnb прогнозира приходи между 2,35 милиарда долара и 2,45 милиарда долара през второто тримесечие, което съответства на очакванията на анализаторите.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати