Новини Събития

Започва изложението Уикенд туризъм в Русе

   
Започва изложението Уикенд туризъм в Русе

Туристическо изложение "Уикенд туризъм" и фестивал на туристическите забавления и анимации ще се състоят от утре до 13-и май (събота) в Русе. Това съобщи заместник-кметът на града Златомира Стефанова.  В сградата на Доходното здание ще бъдат подредени 40 щанда, където ще се представят туроператори, музеи, институции, общини и посолства. Официалното откриване ще бъде по обед със спектакъл на танцово студио "Фрийдъм". 

Фестивалът на туристическите забавления и анимации включва над 120 обекта, разположени в центъра на града. През трите дни там ще бъдат представяни различни занаяти и демонстрации от България. Ще има и атракции - като шах за деца, велоплощадка, стена за катерене, ретрофото, вертикална въжена площадка. Школата за прабългарски бойни изкуства "БагаТур" и екип на крепост "Туида" - Сливен, ще изнесат представления, включващи елементи от средновековния бит, възстановки на бойни сцени и стрелба с лък. Сред акцентите в събитията утре са и кулинарно шоу с Иван Звездев, а в късния следобед в центъра на града ще бъде издигнат голям балон с горещ въздух. След това ще се състои и "Биг бенд парад", в който ще се включат формации от Габрово и Велико Търново, както и Общинският духов оркестър на Русе със специалното участие на Орлин Павлов.

В програмата на 12-и май (петък) е включен форумът "Дигитализация, новости и тенденции в областта на културата и туризма", а вечерта ще има концерт на певицата Михаела Маринова. Международното кулинарно състезание с младежи "Като шеф готвачите" ще се състои на 13-и май (събота). Ще се организира също кулинарната надпревара "Надяждане с люти чушки", както и детска дискотека. Реклама × Изложението и фестивалът ще бъдат закрити вечерта с изпълнения на група "Скандау" и на рапъра 100 Кила. Ще има и светлинно дрон шоу. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати