Анализи Новини

Националният борд по туризъм предлага Мартин Захариев за министър

   
Националният борд по туризъм предлага Мартин Захариев за министър

Националният борд по туризъм изпрати писмо до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и до номинираната за министър-председател Мария Габриел, с което предлага за министър на туризма д-р Мартин Захариев. Това съобщиха за TravelNews от организацията.
"Във връзка с подхода за утвърждаване на структура на Министерски съвет и номинации на потенциални кандадати за министри, настояваме за запазване на Министерството на туризма, като бъде взета предвид острата необходимост от една страна от реформи по отношение на функциите и правомощията на МТ и от друга страна от осигуряване на интелектуален капацитет и експертиза", се казва в становището.
Относно профила на бъдещия министър на туризма очакваме той да е балансиран и позитивен, да притежава силни личностни и професионални качества за провеждане на ефективен маркетинг, реклама и комуникация на България на международните пазари, да има способността да създаде цялостна нова визия за успешна секторна политика за българския туризъм, отчитайки неговия огромен икономически и инвестиционен потенциал.
Неотдавна в проекто-състава на кабинета с кандидат за министър-председател проф. Николай Габровски, номинирахте д-р Мартин Захариев като кандидат за министър на туризма и той получи категоричната подкрепа на туристическата индустрия. Към този момент продължаваме да считаме, че д-р Мартин Захариев притежава както необходимите етични и морални качества, така и компетентност, професионализъм, екипност и диалогичност, доказани през годините в съвместната ни работа, допълват от НБТ.
Националният борд по туризъм в рамките на Конфедерацията на българския туристически бизнес е партньор на Българската асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Българско конгресно бюро, Български туристически съюз, Българска туристическа камара, Асоциация на българските туроператори и туристически агенти.
Националният Борд по Туризъм е член на АИКБ, БТПП, БСК, КРИБ и на "Произведено в България - съюз на малкия и среден бизнес" и е единствената българска организация, член на UNWTO, Световната Организация по Туризъм към ООН.
През последните 3 години българският туризъм беше тежко засегнат от каскада от кризи, които очакват своето решение както за преодоляване на неблагоприятните последствия, така и за създаване на нови условия за повишаване на конкурентоспособността и респективно увеличаване на размера на приходите, които туризмът генерира за националната икономика. Изразяваме нашата готовност за среща в удобно за Вас време, на която да Ви представим цялостна програма за ефективно управление на сектор Туризъм, се казва още в позицията.


Димо Христов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати