Турагенции

Открийте забележителностите в Анталия с ТЕЗ тур

   
Открийте забележителностите в Анталия с ТЕЗ тур
Остров Сулуада
  iStock

Анталия в Турция е една най-популярните дестинации за туроператора "ТЕЗ Тур" и за българите като цяло. Почивките там предлагат високо качество на приемливи цени. Мнозина от българите избират курорта за лятната си ваканция, тъй като тя често е по-изгодна от Българското Черноморие, а съотношението между цена и качество е просто несравнимо. 

Туроператорът организира почивки с директни полети от София, Пловдив и Варна. От столицата чартърните полети вече стартираха и се извършват няколко пъти седмично - в сряда, четвъртък, петък и неделя. Туристите от Варна отпътуват всяка неделя, а от Пловдив - в четвъртък. Това позволява на всеки да избере колко дълга да е ваканцията му спрямо своите желания и нужди. Полетите се осъществяват от надеждни и сигурни авиокомпании, а разписанията са оптимизирани максимално, за да се гарантира максимално удобство на почиващите. Чартърите и от трите летища се изпълняват от CORENDON AIRLINES, BH Air и Bulgaria Air.  Чартърните полети от София до Анталия ще бъдат достъпни през цялото лято - от април до октомври, докато тези от Пловдив и Варна ще бъдат достъпни от май до края на октомври, с кратка пауза през най-горещите месеци - юли и август. 

"В Анталия имаме специално обучени българоговорящи представители и гидове, които гарантират качествено обслужване на нашите гости. Всички допълнителни екскурзии се предлагат на български език с професионален екскурзовод. Във всички предлагани от нас хотели, където има гости на "ТЕЗ Тур", има представител, който отговаря за конкретния хотел и е на разположение на гостите при възникнали въпроси", обясни Милена Недялкова, маркетинг мениджър на туроператора. 

Цените за новия сезон започват от 195 евро на човек, в които са включени чартърни полети, пътнически и летищни такси, държавна такса сигурност за летищата в Турция, 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 8 кг, трансфери летище - хотел - летище,  7 нощувки на съответния пансион в избран от клиента хотел и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19. Туроператорът предлага възможността да се резервират по-кратки или по-дълги почивки от стандартните 7 нощувки.  

Традиционно в Турция най-предпочитани и масови са настаняването на база All Inclusive и Ultra All Inclusive. Тези пакети има включени 3 основни хранения, местни алкохолни и безалкохолни напитки на свободна консумация на баровете и снак кътовете за похапване през целия ден. При по-луксозните хотели концепцията е обогатена още с вносен марков алкохол, бутилирани бира и безалкохолни и менюто е още по-разнообразно и изискано. Немалко хотели вече предлагат сладкарници и ръчно приготвени лакомства на гостите за свободна консумация. Хотелиерите се надпреварват да предложат и все по-атрактивни дневни и вечерни забавления. Разбира се, удобства като басейни и СПА има в почти всеки хотел, но гостите могат да се забавляват и с вечерни шоу програми, спортни активности и нощни партита. 

Анталия също така е чудесна дестинация и за най-малките. Хотелите разполагат със специални атракции за деца, които да ги забавляват по време на цялата ваканция. Освен това морето е плитко край брега и плавно става по-дълбоко на повечето плажове, което гарантира едно спокойно плажуване за родителите. Дестинацията е известна предимно с плажовете си и възможностите си за водни спортове и атракции. Въпреки това всеки желаещ може да се потопи в историята с опознавателни екскурзии на близките забележителности като древния град Сиде - активно пристанище и един от най-интересните исторически центрове на Турция, Червената кула в Алания и каньона Гьойнюк. Алания и Сиде са чудесни възможности за спокойна почивка и са особено подходящи за семейства с деца, тъй като съчетават идеално морския климат с културните забележителности.   

Но освен възможности за почивка в хотелския комплекс, Анталия е страхотно място за разнообразни допълнителни екскурзии и приключения. “ТЕЗ Тур” предлага богата селекция от допълнителни екскурзии, които туристите могат да резервират на място в хотела си. Един от най-популярните пакети е за екскурзия “Демре - Мира - Кекова”. По време на нея туристите ще могат да посетят църквата "Св. Николай Чудотворец" и древния скален Некропол, чрез които ще се успеят да се потопят в дълбоката история на региона. Приключението продължава с луксозен яхтен круиз към потъналия град Симена.  

“Далян Краб тур” е друго атрактивно предложение на туроператора. По време на тази екскурзия ще се посети реката Далян, известна като "Турската Венеция". След разходка по реката с яхта туристите се отправят към древния град Каунос и Ликийските гробници. Ще има възможност и за море на известния плаж Изтезе. За любителите на риболова има възможност за ловене на раци (срещу допълнително заплащане и приготвяне). Пътуването приключва с минерални източници, винарска изба и фабрика за оникс.  

Близо до Анталия се намира и Antalya Aquarium. Това е един от най-големите в света подводни тунели с дължина 131 м и ширина 3 м. Разполага с над 40 тематични морски и океански аквариума. Ще може да се разгледа и терариума, OCEANRIDE XD кинотеатър, както и снежната стая. 

Алания също е едно от най-любимите и интересни места за посещение на туристите – градът се намира в подножието на планината Тавър, основан през 2 век пр.н.е. Някога там е било най-важното пристанище, през което е минавал Пътят на коприната, а корабостроителниците са строели кораби, които са били търсени в цялото Средиземно море. Историята на града е изпълнена с легенди за пирати и любовници. Сега това е светъл, слънчев курорт с красиви паркове, чисти плажове, живописна алея с палми и екзотични цветя. По време на обиколката на най-красивия град на крайбрежието на Анталия ще откриете много интересни факти за историята на града, зашеметяващи гледки, както и разходка с фуникуляр до крепостта Алания и разходка с яхта по полуострова. 

Ако искате да почуствате малко повече екзотика в Турция, то екскуризята до „Турсикте Малдиви“ е точно за вас. Остров Сулуада, разположен край югоизточното крайбрежие на Ликийския полуостров, не напразно е наричан "турските Малдиви". Морето тук е тюркоазено и прозрачно, като стъклото на аквариум. Островът е като скъпоценния диамант на Анталия, уникален недокоснат рай. Няма хотели и други сгради, няма дори електричество и хората се появяват само като част от екскурзии. Островът все още не е добре познат сред туристите, но бързо набира популярност. Бистрите му води се смятат за лековити. По време на обиколката ще имате възможност да поплувате в тях. Не се изненадвайте, ако видите отблизо огромни  морски костенурки, наречени Caretta caretta – те са напълно безобидни и много интересни за гледане. Островът е резерват на тези удивителни същества. 

Ако искате да разнообразите морската си почивка, ви препоръчваме разходка из „Зеления каньон“. Той се намира близо до град Сиде. Ще отидете в зашеметяващ живописен регион с гъста растителност, великолепни планини и тюркоазена вода. Красотата на тези цветни места ще спечели сърцето ви завинаги.  

Планината Тахтали или Олимпос е визитната картичка на Анталия! Тахтали може да се види от всяка точка на града, можете да го гледате и от открито море: той служи за водач на моряците! Преди няколко години само алпинисти можеха да посетят Тахтали, но днес всеки може да изкачи планината. Пригответе се за великолепен визуален празник, докато пътувате до надморска височина от 2365 метра с панорамна кабина с висока степен на сигурност! Това, което ще видите, ще шокира и най-скептичния човек. Отгоре се открива средиземноморското крайбрежие и гледка към Кемер. Струва си да видите това със собствените си очи, тъй като нито една камера с най-модерната оптика не е в състояние да предаде величието, красотата и насладата на това място. 

Има и два варианта за по-далечни екскурзии. Кападокия и Памуккале също са претендент за една от любимите дестинации на българите и поради тази причина “ТЕЗ Тур” организира двудневни и еднодневни екскурзии до тези градове.  

Разбира се, не трябва да изпускате и една от най-веселите атракции в Анталия – „турският Дисниленд“ – тематичният парк Land of Legends. В свят, в който нищо не е невъзможно, вие ще се забавлявате с многобройни водни приключения, лунапарк със сякакви забавления, включетелно и екстремни съоръжения – една истинска приказка за цялото семейството или любимия човек. Забавления ще има за всички, а деца и възрастни от 7 до 70 години ще могат да премерят силата на духа и да тестват собствените си лимити. Чудите се каква приказна история ще ви разкаже този оживен тематичен парк? Напред към приключението! Земята на легендите ви очаква! 

Анталия е мястото, на което всеки може да си позволи да се потопи в лукс, красива природа и уникални преживявания. Дестинацията си заслужава не само заради изгодната цена, а заради високото качество и персонално отношение, което всеки гост на “ТЕЗ Тур” получава. В Анталия всеки турист ще бъде обслужен досущ като знаменитост и успешно може да презареди батериите и да се наслади на една незабравима лятна почивка. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати