Новини

Ресторантьори протестират пред полицията в Пловдив заради обиските до голо

   
Ресторантьори протестират пред полицията в Пловдив заради обиските до голо

"Българска асоциация на заведенията" и Сдружението на заведенията в България излязоха на протест пред областната дирекция на МВР в Пловдив след акцията, при която полицаи "обискираха до голо" клиенти на дискотека. 

В нощта на 5 срещу 6 май при спецакция срещу наркоразпространението в пловдивска дискотека клиенти и служители са прекарали нощта на опашка и са били събличани, за да бъдат обискирани.

МВР потвърди за случая. Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обеща да започне проверка, а Окръжната прокуратура започна да събира доказателства и да разпитва свидетели. Директорът на полицията в Пловдив обаче отрече да е имало превишаване на правомощията.

Собственикът на клуба заяви, че ще сезира прокуратурата, след като около 400 клиенти са били подложени на "проверката". Според хора, присъствали на място, е открит един грам марихуана и пакетче с прахообразно вещество с тегло 0,5 грама.

Стана ясно, че събличането на клиенти по време на акция е практика за полицаите в Пловдив. Преди два месеца униформени са проверили заведение в града, като отново са принуждавали клиентите да се събличат голи.

Протестиращите искат искат оставката на вътрешния министър Демерджиев, директора на полицията Васил Костадинов и на главния секретар на МВР Петър Тодоров. Протестът е под мотото "Няма да търпим".

"Многократно съм казвал, че нямаме нищо против проверките, но когато те са такива, каквито бяха въпросната вечер, това не е нормално. Няма да търпим точно този произвол, защото това си беше произвол над хората, персонала и клиентите, които бяха там", каза управителят на дискотека Радослав Чилингиров, цитиран от бТВ.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати