Оферти

Екскурзия Япония И Южна Корея. Истинско Очарование!

   
Екскурзия Япония И Южна Корея. Истинско Очарование!

16 дни / 13 нощувки

Дати: 01.10.2023

ПРОГРАМА:


ДЕН 1: София - Осака
Полет София – Осака

ДЕН 2: Осака
Пристигане в Осака. Трансфер и настаняване в хотел 3*.

Обиколката ни започва с централната част на Осака – Шинсайбаши и улица Дотомбори. Следва посещение на най-интересната забележителност на града - Замъка Осака, построен през 1576 г. Замъкът Осака е бил построен, за да бъде най-здравият и най-красивият в Япония. Ще се качим до последния етаж, откъдето се открива страхотна гледка към града и парка. Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. От панорамната тераса на 40-ия етаж ще видим от високо целия град.
Нощувка в Осака.

ДЕН 3: Химеджи и Кобе
Закуска. Днес ще се отправим на целодневна обиколка на Химеджи и Кобе /вкл. в пакетната цена/.

Първата ни спирка днес е град Химеджи. Ще видим една от най-грандиозните забележителности на Япония – Замъка Химеджи или както е известен Бялата Чапла.

Строителството на замъка започва в средата на 14 век. Първоначално идеята е да се построи стабилна крепост, която да отблъсква нашествениците. Всеки следващ владетел, влизайки в замъка е допринасял с нещо за разширяването му и така днес замъкът представлява един огромен комплекс от общо 83 сгради, всички изработени майсторски от дърво, най-висока сред тях е главната кула със своите внушителни 45 метра. Наричат го Замъка на Бялата Чапла, защото в основния замисъл заложен в строителството е сградите да приличат на птица с разперени криле, основният цвят е бял.
Ще посетим и великолепните градини Kokoen Garden.

Следващата ни спирка е град Кобе. Градът е най-известен с говеждото месо Кобе, което е световно известно с качествата си. Телешкото Kobe beef винаги е било заобиколено от легенди, мистика и престиж. Разказите за глезените крави, които се масажират със саке, поят се с бира и слушат класическа музика, затвърждават славата му.
Време е за обяд с първокласен стек Кобе /срещу допълнително заплащане/.

След обяд ще посетим Парка Мерикен /Park Meriken/, където се намира Кулата на Кобе, символ на града.
Нощувка в Осака.

ДЕН 4: Нара – Киото
Закуска. Нашето пътешествие продължава към Нара - първата столица на Япония. Градът е известен като люлката на японската култура. Древният град е бил построен по модел на тогавашната столица на Китай Чан Ан. Храмовете на Нара запазват влиянието си дори и след преместването на столицата в Хеян-Кио, така Нара остава известна като Нанто - южната столица, защото новата е на север.

Храма Тодайджи или „Великият храм на Изтока“, е исторически най-важният храм в Япония от VІІІ в. и е най-голямата дървена сграда в света, пазеща най-голямата статуя на Буда в страната. Висока е 16 метра и е излята от бронз.

Ще направим кратка разходка из Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града. Там живеят повече от 1200 елени, които са изключително дружелюбни и ще нахраним със специални приготвените за тях крекери.

Отправяме се към Киото – историческата столица на Япония в продължение на 12 века. Този град въплъщава всички представи, които хората имат, когато стане дума за японска култура. Вековни храмове, чаени церемонии, гейши, приказни дворци, японски градини...
Нощувка в Kиото.

ДЕН 5: Киото

Закуска. Ще започнем обиколката си с посещение на Замъка Ниджо /Nijo-jo/, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо /1603-1867/. Славни са градините на този замък. Сред тях има езерце с три острова, изящно украсени с камъни и цветя. Там се провеждат и чаени церемонии.
Ще продължим обиколката с посещение на Храма Кинкакуджи /Кinkakuji Тemple/.

Известен още като Златния павилион, храмът е построен през 1397 година като резиденция на оттеглилия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му е превърнат в дзен будистки храм, Кинкакуджи, покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина. Целият е позлатен, защото съхранява реликви на Буда.
Ще се насладим и на храма Фушими Инари /Fushimi Inari/.

Шинтоисткото светилище е известно с хилядите ярко червени врати тори /Tori Gates/, които водят до същинската част на храма и планината Инари, също част от комплекса. В този храм се е водила последната битка през 1867 г., която слага край на управлението на шогуните Токугава и военните са свалени от власт. Тогава започва периодът Мейджи.
Вечерта, по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на Гейша шоу.
Нощувка в Киото.

ДЕН 6: Киото
Закуска. Днес ще посетим Сребърния павилион /Ginkakuji/. Построен е от шогуна Йошимаза, за да съперничи на Златния павилион. Ще продължим по така наречения Път на философията, улица по която минавал всеки ден философът Нашида Китаро потънал в размисли. Киото е реномиран университетски център, със световно признание, и в него има над 40 университета и колежи. Ще посетим храмовия комплекс Kiyomizu-Dera, от чиято градина се открива чудна гледка към града и планината.

Нощувка в Киото.

ДЕН 7: Киото - Йокохама - Токио
Закуска. Следвящата спирка от нашето вълнуващо пътуване е Йокохама. С население от около 3,5 милиона души това е вторият по големина град в Япония. Той е и най-голямо търговско пристанище в страната. Разположен на брега на морето, през последните няколко години мегаполисът се е превърнал в портал за Япония по света.

Обиколката ни ще започне с Музей на изкуството - тук се съхраняват творби на японски и чуждестранни автори. Продължаваме с посещение на мемориалния парк Nippon Maru, Морският музей, където основен експонат е кораб, наречен Лебедът на Тихия океан. Ще минем по историческата улица Басамичи, където европейците и американците се заселват през 19 век и 73 етажния небостаргач Landmark Tower.
Последната ни спирка в Йокохама е увеселителния парк Yokohama Cosmo World, където се намира едно от най-големите виенски колела в света Cosmo Clock 21.

Отправяме се към Токио. Нощувка в Токио.

ДЕН 8: Токио
Закуска. Токио е столица и най-космополитен град в Япония. С население над 13 милиона в рамките на общината и агломерация достигаща 42 милиона, това е най-голямото струпване на хора на планетата. Градът е многолик. Наред с модерните квартали, високите технологии и стряскаща екстравагантност, Токио крие и много очарователни спокойни местенца, тайни градини и традиционни цветни улички.

Ще започнем от сърцето на Токио. Космополитния квартал Шибуя и огромното прочуто кръстовище там е най-голямото в света. Ритуално ще пренем през него и от вторият етаж на близкият Starbucks ще го видим отвисоко и ще се снимаме. Наблизо се намира статуята на кучето Хачико, за което е направен едноименния филм с Ричард Гиър, превърнала се в символ на града.

Следва Такешита-Дори, улица в квартала Harajuku, сборен пункт на младежи с възможно най-странен и неочакван външен вид. Облечени и гримирани като герои от комикси, компютърни игри, от исторически епохи или суперзвезди. Рокери-бунтари, лолитки, кукли Барби, готически грим и всичко друго, което дори не си представяте. На близо се намира и емблематичния булевард Омотесандо, считан за еквивалент на Шан-з-Елизе.

Следобед ще се пренесем в друг свят. Ще посетим парка Йойоджи, зелените дробове на Токио, там се намира и най-красивият шинтоистки храм Мейджи.
Нощувка в Токио.

ДЕН 9: Токио
Закуска. Разходка в най-обширния и един от най-френетичните квартали на Токио, Шинджуку с впечатляващи небостъргачи и търговски улици със светлинни реклами, екрани и неон. Тук се издига внушителното кметство, шедьовър на японския архитект Кендзо Танге, високо 243 м, където работят 20 000 души. От обсерваторията на кметството се вижда целият град /вход свободен/.

Следобед, разходка до Императорския дворец, настоящата резиденция на монарха. Дворецът не се посещава, но градините са отворени и със свободен вход. Всъщност, на огромна площ са подредени множество градини и през всеки сезон гледката е впечатляваща.

Вечерта, не можем да подминем квартала Кабуки-шо, кварталът на забавленията, концерти, игрални зали, заведения за караоке, салони за масаж и сауна, луксозни барове. Животът тук кипи до зори.
Нощувка в Токио.

ДЕН 10: Токио
Закуска. Последен ден в Токио. Ще започнем деня с рибния пазар, поредното емблематично място на града, тясно свързано с японската кухня. Следва още малко японска традиция, един от най-очарователните квартали, Асакуса, запазил духа на някогашния град Едо. По главната алея Накамисе-дори се продава всичко, кимона, играчки, лакомства, сребро и още много други занаятчийски произведения.

Следобед сменяме декора. Отправяме се към изкуствения остров Одайба. Тук се катапултираме в бъдещето сред футуристична архитектура, гигантски кина и зашеметяващи магазини, гигантско виенско колело, малък изкуствен плаж. Залезът е великолепен.
Нощувка в Токио.

ДЕН 11: Токио - Бусан
Закуска. Трансфер и полет за Бусан. Той е сред главните пристанищни градове на Корейския пролив. Това е най-големия пристанищен град в Южна Корея.

Първата ни спирка е Кулата на Бусан. Тя е висока 120 м и предлага прекрасна гледка към града. Следва най-красивия и единствен разположен на морето храм Хандонг Йонгукса /Haedong Yonggungsa/. Той е построен през 1376 г. от велик будистки учител по времето на династия Корьо. Възможност за вечерна разходка.

Нощувка в Бусан.

ДЕН 12: Бусан
Закуска. Обиколката ни започва с културното селище Gamcheon. Изобилието от картини, произведения на изкуството и графити, които украсяват това селище, позволява на пътниците да се отдадат на невероятни снимки.

Продължаваме с парка Tejongdae и Oryukdo Skywalk - 15 метров стъклен мост, построен на 35 метра над морето. Разходката в небето е вълнуваща и не бива да се пропуска! След обяда се отправяме към рибния пазар Jagalchi - един от най-големите пазари за риба в цяла Азия.

Днешния ден ще завършим с разходка до впечатляващия мост Gwangan.

Нощувка в Бусан.

ДЕН 13: Бусан - Сеул
Закуска. С влак ще се придвижим до Сеул, столицата на Южна Корея. Градът заема водещо място сред икономическите центрове на Азия, като е седалище на гиганти като Samsung, Hyundai и LG.

Обиколката ни започва с посещение на двореца Гионгбок-гунг /Gyeongbokgung/. Наричан още "Северния дворец" той е първия кралски дворец, той е построен по време на династията Часон през XIV в. Той служи като главна резиденция на корейските владетели и днес впечатлява със своите мащаби и изящество. Следобед ще посетим двореца Чангдеокгунг /Changdeokgung/. Неговото изграждане започва през 1405 г. когато тогавашният император Теджон се добира до власта, след като убива своя доведен брат в двореца Геонгбок-гунг.
Вечерта ни чака изненада. Ще открием един от най-известните ресторанти в града. Той е истински хит! Български е, и се казва "Зелен" :)
Нощувка в Сеул.

ДЕН 14: Сеул
Закуска. Днес е разходката по улицата на занаятчиите Инсадонг /Insadong/. Ще пазаруваме от многобройните търговци на много изгодни цени. Следващата ни спирка е още едно традиционно място където местните хора пазаруват – пазарът Намдемун /Namdaemun/. На обяд похапнем традиционното корейско ястие Кимчи. Продължаваме по "скъпата" пазарска улица Миангдонг /Myeongdong/.
Ще се изкачим на кулата Seoul N Tower, от която се открива панорамна гледка към града. Вечерта ни ще завърши с разходка в световноизвесния квартал Gangnam, възпят в песента Gangnam Style на PSY.

Нощувка в Сеул.

ДЕН 15: Сеул - София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и отпътуване за България.

ДЕН 16: София
Пристигане в София.

ХОТЕЛИ:

1.Осака - 2 нощувки със закуска в хотел Sheraton Miyako Hotel Osaka или подобен

2.Киото - 3 нощувки със закуска в хотел Miyako Hotel Kyoto или подобен

3.Токио - 4 нощувки със закуска в хотел Grand Prince Hotel New Takanawa или подобен

4.Бусан - 2 нощувки със закуска в хотел Busan Commodore или подобе

5.Сеул - 2 нощувки със закуска в хотел New Seoul Hotel или подобен

В цената са включени:

Самолетни билети София – Осака и Сеул– София Turkish Airlines
Самолетен билет Токио – Сеул
Чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг
Летищни такси
2 нощувки със закуски в Осака
3 нощувки със закуски в Киото
4 нощувки със закуски в Токио
2 нощувки със закуски в Бусан
2 нощувки със закуски в Сеул
7 дневена карта за JR /Japan Railway/
Билет за влак Бусан - Сеул /Южна Корея/
Всички трансфери по маршрута
Водач от туроператора
Здравна застраховка с покритие 10 000 еврo
В цената не са включени:
Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе
Напитки по време на храненията
Застраховка "Отмяна на пътуване"
Разходи от личен характер

За повече информация вижте ТУК.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати