Новини Турагенции

Schauinsland Reisen очаква България да излезе от имиджа на евтина дестинация

   
Schauinsland Reisen очаква България да излезе от имиджа на евтина дестинация
Плажът на Слънчев бряг е отворен и вече посреща германски туристи
  Мирослав Иванов

Германският туроператор Schauinsland Reisen очаква България да излезе от имиджа на евтина туристическа дестинация. Това коментира пред TravelNews Уте Хейнрих, мениджър „Продукти и договори“ в компанията. Концернът е един от големите, който води германски туристи по Българското Черноморие.

„България все още има имидж на дестинация за предимно евтини и парти почивки. Това обаче се променя значително през последните години“, коментира тя. Все повече и повече хотели се реновират до много висок стандарт, който е сравним с Испания, Гърция и други популярни европейски дестинации. Това се говори и сред клиентите и туристическите агенции в Германия, обясни Уте Хейнрих. Туристическите агенти, които опознават България като част от инфо тур, винаги са ентусиазирани от качеството и предлагането при сравнително много добро съотношение цена/качество.

Уте Хейнрих

Schauinsland Reisen отчита 30% ръст в резервациите за България за летния сезон в сравнение с миналата година и да се доближат до нивата от 2019 г. Уте Хейнрих подчерта, че през изминалата година е имало множество отменени полети. Една от причините беше войната в Украйна, която продължава да безпокои германците заради географската близост. „Тази година очакваме планираните полети да се запазят и предполагаме, че броят на резервациите ще продължи да нараства през следващите месеци“, посочи тя.  

България вече върви по пътя към възстановяване на пазара. Много клиенти също опознаха и обикнаха страната през годините на пандемията. С разширяването на предлагането на полети от авиокомпаниите, България ще продължи да расте през следващите години, смята Уте Хейнрих.

Първите германски туристи по Черноморието ни пристигнаха в събота на 13 май 2023 г. с организирани съвместни чартъри на големите туроператори DER Touristik, TUI, Alltours и Schauinsland Reisen. Полетите са осъществени до Варна и Бургас с настаняване в хотели в Златни пясъци, Албена и Слънчев бряг.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати