Анализи Новини Събития

Стилян Шишков от Спортал спечели поръчката за събития и реклама на тотото

   
Стилян Шишков от Спортал спечели поръчката за събития и реклама на тотото
  БСТ

Компанията „Екс Ел Медия“ ЕООД е определена за изпълнител за медийно и рекламно обслужване на дейността на Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“. Това установи TravelNews в регистъра на обществените поръчки. Търгът е за 6.7 млн. лв. без ДДС, като в него са включени и организирането на събития на тотото. В него участваха две фирми, като другата е пиар агенцията „АПРА“ ООД. Предстои сключването на договор.

„Екс Ел Медия“ ЕООД е собственост на Тодорка Шишкова, а управител е Стилян Шишков, показва справка в Търговския регистър. Шишков управлява и има дял в сайта „Спортал“ и редица други медии в България и Румъния. Той е спряган за близък до Кирил Домусчиев, главният изпълнителен директор на „Хювефарма“, собственик на „Лудогорец“ и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Самият офис на медийната група „Спортал“ се намира в сградата на Домусчиев – ESTE, в кв. Изток в София.

Стилян Шишков

Бившият министър на младежта и спорта, а сега депутат от „Продължаваме промяната“ Радостин Василев, обяви преди време, че сайтът „Спортал“ е получавал милиони от структурите на Министерството на спорта по време на управлението на Красен Кралев, който беше министър от ГЕРБ. Сегашният служебен министър на младежта и спорта Весела Лечева също минава за приближена до Кирил Домусчиев и Стилян Шишков, твърдят от спортните среди.

Другият кандидат – пиар агенцията „АПРА“ ООД (част от международния концерн Porter Novelli Group), е отстранен от конкурса. Мотивите са, че участникът не се е ръководил от определеното минимално изискуемо съдържание, посочено в условията на обществената поръчка. Констатираните липси в съдържанието на Стратегия за сигурност и качество на изпълнение на поръчката представляват категорично несъответствие с изискванията на възложителя, което не може да бъде санирано на този етап. Предложението не отговаря на предварително обявените условия и изисквания. АПРА ООД е една от големите и известни пиар агенции у нас със собственик Томислав Цолов. Компанията е част от международната пиар група Porter Novelli Group, а през 2022 г. заедно с международната консултантска компания CD Global Associates създадоха джойнт венчър CD | APRA. Пиар агенцията „АПРА“ вече има опит с Българския спортен тотализатор, когото обслужва медийно и рекламно преди 2 години.

Предмет на обществената поръчка сега са дейности по медийно и рекламно обслужване на Държавно предприятие "Български спортен тотализатор", включващи планирането, подготовката, организацията, провеждането и отчитането на комуникационни медийни кампании, използвайки следните комуникационни канали: печатни медии и интернет пространство. Освен това осигуряване на рекламни съоръжения – билборд, изработване на рекламно видео, изработка на рекламни материали, брандинг, организиране и провеждане на събития и популяризиране на програмата "Тото клуб".

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати