Анализи Новини Хотели

Дубай предлага безплатно настаняване за семейства с деца

   
Дубай предлага безплатно настаняване за семейства с деца
Хоор Ал Кхажа, вицепрезидент на Департамента по икономика и туризъм на Дубай.
  Мирослав Иванов, Дубай

Вече не се позиционираме само в луксозния сегмент. В града можете да видите, че портфолиото ни от хотели се състои не само от 4 и 5-звездни, а и от двузвездни и тризвездни обекти. Стремим се да направим Дубай достъпен и да предоставим добро качество за парите на хората. В момента имаме кампания “Kids go free” за безплатно настаняване на децата в хотелите. България е един от пазарите, към който започваме да се фокусираме, заедно със Словения, Словакия и Сърбия. Искаме да сме по-агресивни в този регион и да покажем на хората, че има защо да посетят града. Това казва пред TravelNews г-жа Хоор Ал Кхажа, вицепрезидент на Департамента по икономика и туризъм на Дубай.

Колко туристи посреща Дубай?

  • Дубай имаше много успешна 2022 г. Отчетохме над 14 милиона посетители, което е 97% по-високо от преходната година и много близо до нивата отпреди пандемията. Част от стратегията на Дубай е да не разчитаме на един или два пазара. Ние имаме повече от 50-60 пазара по целия свят. Централна Европа е един пазар, който се развива много добре за нас. Имаме повече посетители от Централна Европа, отколкото отпреди пандемията.

Имате ли данни колко харчат туристите в града?

  • Ние сме една от дестинациите, където туристите харчат много пари. Но вече не се позиционираме само в луксозния сегмент и сме много по-достъпни. В града можете да видите, че портфолиото ни от хотели се състои не само от 4 и 5-звездни, а и от двузвездни и тризвездни обекти. Стремим се да направим Дубай достъпен и да предоставим добро качество за парите на хората. Наистина зависи какво търсите. Ако искате ултра-луксозна ваканция, можем да ви го предоставим. Ако търсите спокойна семейна ваканция, ние имаме и такива предложения. Наистина има по нещо за всеки. Не се целим само в лукса, защото виждаме пътници, които търсят зелени дестинации и места, които отговарят на ценностите, които изповядват. Тази година е голяма за Дубай по отношение на устойчивостта и ние сме поели ангажимент към ООН да сме по-зелена дестинация. Знаете, че сме пуститнен град и нямаме течащи реки. Затова се опитваме да се отървем от пластмасовите бутилки за вода и слагаме диспенсъри за пиене из целия град. Наистина взимаме тези неща насериозно и знаем, че те имат значение за нашите туристи.

Кои са вашите гости и какви услуги използват?

  • Дубай е голяма семейна дестинация. Имаме много семейства, които ни посещават заради сигурността, която градът предоставя. Освен семействата виждаме и голям тренд на двойки, които идват на почивка. Трендът на посетителите зависи от училищните ваканции и сезоните. Дестинацията ни е много сигурна и безопасна, затова виждаме и много жени, които пътуват сами, както и групи от приятели. В момента имаме кампания за безплатно настаняване на децата в хотелите.

Какви атракции предлагате на семействата с деца?

  • Наистина имаме много занимания за деца – увеселителни паркове, аквапаркове, детски центрове, плажни занимания. В Дубай моловете не са само търговски центрове. Тук можеш да прекараш цял ден без дори да пазаруваш, защото има толкова много атракции за деца и възрастни. Дубай се състезава срещу себе си, а не срещу останалите дестинации. В моловете можете да намерите ски, ледени пързалки, увеселителни паркове и аквапаркове. Има толкова много различни неща за правене за семейства с деца, а освен това се стремим постоянно да отваряме и нови атракции, за да могат когато се завърнат хората да видят нещо ново, а не все същите увеселителни съоръжения. България е един от пазарите, към който започваме да се фокусираме, заедно със Словения, Словакия и Сърбия. Искаме да сме по-агресивни в този регион и да покажем на хората, че има защо да посетят Дубай. Имаме целогодишен календар със събития, който се рекламира по целия свят заедно с нашата кампания “Kids go free” за лято 2023. Имаме много атрактивни пакети за лятото, но маркетингът ни продължава целогодишно, като само променяме съобщенията, които предоставяме на нашите клиенти. Можете да закупите пакетите не само през туроператори, но и директно през сайтовете на хотелите. Качваме всичките оферти и на сайтове, където можете да резервирате всичко, което ви е нужно, онлайн.

Какво могат да очакват туристите от Дубай в бъдеще?

  • Наскоро Департаментът по икономика и този по туризъм се обединиха и негово величество обяви десетгодишна визия за Дубай. Искаме да направим дестинацията не само за туризъм, но и за бизнес и живеене. Опитваме се да привлечем, както семеен бизнес, така и големи международни компании. Отваряме вратите си за всеки и помагаме на всички с каквото им е нужно. Тук връзката между обществения и частния сектор е много силна и вършим работата много бързо и лесно. Ако някой иска помощ от правителството за нещо, то бива свършено веднага.

Колко туристи очаквате тази година?

  • Надяваме се на повече туристи от миналата година. Дубай е посетен от над 4.67 млн. туристи през първата четвърт на 2023 г., което е ръст от 17% спрямо същия период на миналата година. Най-много гости идват от Европа – Великобритания, Германия, Франция, Полша, след това от Индия и други страни. Китай се отвори наскоро и очакваме много гости оттам. Виждате, че посещаемостта е много голяма. Опитваме се да надминем числата отпреди пандемията, дори с намаления брой полети, но се опитваме да компенсираме с чартъри.

Интервюто взе Мирослав Иванов

(Използвани са въпроси и на други медии)



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати