Транспорт

Lufthansa ще наеме още 8000 човека

   
Lufthansa ще наеме още 8000 човека

Най-голямата германска авиокомпания Lufthansa, планира да наеме още 8000 души тази година. Авиопревозвачът търси предимно пилоти, юристи и специалисти в областта на IT технологиите, се казва в съобщение на авиокомпанията, цитирано от ТАСС.

Тази година, както подчертават от авиокомпанията, вече са наети 6000 нови служители.

По време на кризата с коронавируса, за около 2 години, Lufthansa съкратиобщо близо 40 000 работни места в поделенията си по цял свят. Наскоро обаче започна да създава нови работни места, за да се справи с растящото търсене на авиопревози.

Преди дни стана ясно, че Европейският съд с обща юрисдикция обяви за неправомерна държавната помощ за спасяването на Lufthansa по време на пандемията, свързана с ограничения и затваряне на граници.

Припомня се, че през юни 2020 г. Европейската комисия (ЕК) одобри проекта на Германия за многомилиардна помощ за Lufthansa Group.

„Германия ще инвестира 6 милиарда евро в рекапитализация, както и ще предостави 3 милиарда евро държавни гаранции по заеми. Тази значителна подкрепа ще помогне на Lufthansa да преодолее настоящата криза, дължаща се на коронавируса, която засегна особено силно сектора на въздушния транспорт“, коментира тогава заместник-ръководителят на ЕК по въпросите на конкуренцията Маргрет Вестагер.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати