Новини Транспорт

Ер Сърбия вече има директна линия до Чикаго и Ню Йорк

   
Ер Сърбия вече има директна линия до Чикаго и Ню Йорк

Полетът Чикаго-Белград е напълно резервиран до 3 юни, но още има много места за полета Белград-Чикаго, заяви Александър Вучич при откриването на директната линия. Президентът на Сърбия Александър Вучич и посланикът на САЩ в Белград Кристофър Хил официално откриха днес линия на сръбската национална авиокомпания "Еър Сърбия" до Чикаго с тържествено изпращане на първия полет на летище "Никола Тесла" в Белград, съобщи Танюг, цитирана от БТА.

"Това е важен и голям ден за нас, тук има много журналисти, които дори не са били родени, когато полетът между Белград и Чикаго престана да съществува преди 31 години. Днес "Еър Сърбия" е единствената компания в региона, с която можете да летите в два големи американски града - Ню Йорк и Чикаго. Няма нито по-добра компания, нито по-добър град за връзка със САЩ. Ако погледнете часа на излитане на самолета, ще разберете, че той пристига в Чикаго на най-доброто време", каза Вучич.

Той благодари на американските партньори, които са предоставили на "Еър Сърбия" и в Ню Йорк, и в Чикаго възможно най-добрите условия. "Нашата компания може да задоволи интереса на всички хора от региона, да им осигури безопасност, комфорт и много бърз транспорт", каза Вучич.

"Отнема по-малко от 10 часа за полет от Чикаго до Белград и малко по-малко от 11 часа от Белград до Чикаго. Това е невероятна икономия на време, когато няма престой, 8000 километра изминати за толкова кратко време", каза Вучич. Той добави, че полетът Чикаго-Белград е напълно резервиран до 3 юни, както и че все още има много места за полета Белград-Чикаго.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати