Транспорт

Virgin Galactic ще полети до ръба на космоса след седмица

   
Virgin Galactic ще полети до ръба на космоса след седмица

Virgin Galactic планира да извърши последния си тестови полет на 25 май. Той обаче е и първия от близо две години полета на космическия кораб с Ричард Брансън на борда си. Ако тестът бъде успешен, то Virgin Galactic ще започне да предлага комерсиални полети в космоса с туристическа цел.

Наречена Unity 25, мисията представлява петият космически полет на компанията досега. Апаратът ще стартира от Spaceport America в Ню Мексико. Това е полет за "окончателна оценка" с шестима служители на Virgin Galactic на борда за кратко пътуване до ръба на космоса.

Акциите на Virgin Galactic се покачиха с почти 7% в сряда, за да затворят на $4,50 за брой. Компанията отчете резултати за първото тримесечие по-рано този месец, които разкриха нарастващи загуби. Причината за това е разширяването на флотилията от космически кораби.

Полетите на Virgin Galactic са суборбитални и дават на пътниците само няколко минути безтегловност, за разлика от много по-дългите, по-трудни и по-скъпи орбитални полети, извършвани от SpaceX на Илон Мъск.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати