Новини Хотели

Абсурдно скъпият хотел по Междузвездни войни на Disney се закрива

   
Абсурдно скъпият хотел по Междузвездни войни на Disney се закрива

Disney World затваря Galactic Starcruiser – поглъщащ хотел на тема „Междузвездни войни“, който струва около 5000 долара за две нощувки. В актуализация на уебсайта на Disney компанията съобщава, че Starcruiser ще приеме последните си гости от 28 до 30 септември.

„Много се гордеем с всички членове на екипажа, които вдъхнаха живот на Star Wars: Galactic Starcruiser, и очакваме с нетърпение да осигурим отлично преживяване за гостите по време на оставащите пътувания през следващите месеци“, се казва в актуализацията на Disney. „Благодарим на нашите гости и фенове за това, че направиха това преживяване толкова специално.“

Galactic Starcruiser съществува от малко време, тъй като за първи път отваря врати за гости едва през март 2022 г. Разкошният хотел е създаден по модела на „Халсион“ от „Междузвездни войни“, като включва изключително детайлен декор, интерактивни събития, тематични ресторанти и забавления на живо, обхващащи две нощувки. Но с цена от приблизително 4807 долара за двама възрастни (или 5999 долара за трима възрастни и едно дете), Disney не прави престоя много достъпен.

Появиха се обаче признаци, че преживяването може би се бори. През март гигантът обяви, че през октомври ще започне да планира по две резервации седмично, което е по-малко от обичайните три до четири резервации седмично. Тъй като Halcyon ще бъде затворен през септември, Disney няма да има възможност да направи тази промяна.

Според Disney, компанията ще се свърже с всеки, който има резервации на или след 30 септември, „за да обсъди възможностите ви и да промени плановете ви“. Компанията също така спира новите резервации до 26 май, докато се погрижи за засегнатите гости.

В допълнение към затварянето на атракцията, главният изпълнителен директор Боб Игър обяви, че компанията отменя плановете си за изграждане на комплекс за 1 млрд. долара в близост до тематичния парк в Орландо, Флорида.

Този ход, който Игър обяснява с „променящите се бизнес условия“ във вътрешна бележка, вероятно е резултат от враждата на корпорацията с губернатора на Флорида Рон ДеСантис. Миналия месец компанията съди Флорида, обвинявайки щата, че участва в „целенасочена кампания за правителствени репресии“. Отмененият проект означава също, че 2000 служители на Дисни в Калифорния вече няма да трябва да се преместват във Флорида – една от причините, поради които работниците организираха протест миналата година.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати