Новини Събития

САЩ направи световна премиера на дестинация Сан Антонио

   
САЩ направи световна премиера на дестинация Сан Антонио
Изложението IPW 2023 в Сан Антонио започна с голямо парти
  Мирослав Иванов, Сан Антонио

САЩ представи на света дестинацията Сан Антонио в щата Тексас пред над 500 журналисти от цял свят в Witte Museum. От България на събитието е екип на TravelNews. Това се случи по време на международното туристическо изложение IPW 2023, което започна вчера и ще продължи до 24 май в Сан Антонио. Събитието представя дестинациите в САЩ пред туристическия бизнес и медиите от цял свят.

Фокусът върху Сан Антонио като важна дестинация в Америка ще продължи през следващата година от туроператорите и журналистите. След събитието се очаква градът да привлече в следващите 3 години допълнително 400 000 туристи от сегашните над 30 млн., над 614 млн. долара нови приходи от туризъм, над 2700 нови работни места и 143 млн. долара повече местни данъци. Това е 7-мият най-голям град по население в САЩ с над 1.4 млн. жители, и вторият в щата Тексас след Хюстън.

"Ние сме историческа американска дестинация с дълбоки корени в Тексас, но се случват вълнуващи неща, докато продължаваме да се развиваме и да гледаме в бъдещето", заяви Марк Андерсън, президент и главен изпълнителен директор на Visit San Antonio. 

Сан Антонио отдавна е известен като една от най-културните, исторически и перспективни дестинации в Америка. В него има смесване на култури, които са свързани с основаването на града - от местното население, испанци, французи, германци, мексиканци. Разположен е покрай едноименната река Сан Антонио и е на прага на зеления Тексаски хълм и гордо отразява влиянието на германските селища, други страни и култури, които са оформили тази специална част на Тексас. Богатата история се изразява във всичко - от архитектурата, сценичните изкуства, кулинарията и др.

„Едно нещо, което знаем със сигурност, е че Сан Антонио ще остане в сърцето ви завинаги, защото предлагаме истинска топлина и гостоприемство", подчерта Марк Андерсън. Това съкровище се простира на юг заедно с испанските колониални мисии. А местността Аламо е единственият обект на световното наследство на ЮНЕСКО в Тексас, който е на 300 години и е реставриран.

Едно от най-емблематичните места в Америка е подложено на значителна реставрация и разширяване, който е известен като "Планът Аламо". Той включва както запазването на исторически сгради, така и изграждането на нови проекти, всички с цел насърчаване на историята на Тексас. Планът има за цел да увековечи паметта на онези, които са живели, воювали и загинали в Аламо и да сподели историята на повече от 300 години на Аламо с подобрено изживяване за посетителите.

Изложението IPW се провежда в конгресния център Henry B. Gonzalez, точно на River Walk. Той е с нова изложбена зала и осигурява пет пъти повече пространство, отколкото е било налично. В нея се помещава колекцията на Фил Колинс, предоставена на Аламо от британската рок звезда. През март 2026 г. ще бъде открит посетителският център и музей от световна класа, точно от другата страна на улицата от Аламо, към River Walk. Тези 40 000 квадратни фута пространство на галерията ще покажат колекцията от оригинални документи и артефакти на Аламо за неговата годишнина.

Събитието беше открито с вечерен парад и парти на River Walk в Сан Антонио, докато делегатите вечеряха и се разхождаха край реката. Именно заради реката и каналите градът е наричан американската Венеция.

Мирослав Иванов, Сан Антонио 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати