Турагенции

Онекс тур даде старт на почивките в Тунис

   
Онекс тур даде старт на почивките в Тунис

Днес отпътува първият чартър на туроператора “Онекс тур” към тунизийския остров Джерба, а утре се очаква и първата група в курорта Хамамет. През последните години Северноафриканската дестинация се наложи като любима сред българите със своите достъпни цени, красиви плажове, висококачествените петзвездни комплекси и интересните забележителности и тази година не прави изключение. Групите за юни са запълнени, като днес на остров Джерба пристигнаха 180 българи, избрали именно там да направят лятната си почивка.

“Има няколко причини, поради които много българи избират почивка на остров Джебра или в континенталната част на Тунис. Най-вече се дължи на това, че дестинацията предлага много комплексна туристическа услуга и за седмица туристите могат да разнообразят с екскурзии в пустинята, плаж и исторически забележителности. Просто няма как да ти е скучно в Тунис! А атрактивните цени са само бонус!”, коментира Елица Широкодолска, маркетинг мениджър в “Онекс тур”.

Почивките както на острова, така и на континенталната част от Тунис, за сега са най-популярни. “Онекс тур” предлага още и “Гранд тур”, който съчетава обиколни екскурзии на Тунис и Джерба, а “Открийте Тунис” е другата им екскурзионна програма, която е подходяща за разглеждане на местните забележителности.

Чартърите до Енфида започват от 23 май и ще се продължат до 3 октомври. Полетите на BH Air са всеки вторник. Същият превозвач ще обслужва и полетите до острова, които ще се провеждат в понеделник, от 22 май до 2 октомври. Цените започват от 391 евро на човек, като в тази сума са включени самолетни билети, настаняване, трансфери и медицински застраховки.

“Екскурзиите са на по-високи цени от почивките, но това се дължи на факта, че в тях са включени всички забележителности по програмата. Всеки може да се запише и допълнително на тези екскурзии, но пълният пакет се предлага както в “Открийте Тунис”, така и в “Гранд тур”, допълва Широкодолска.

Сред най-популярните избори за допълнителна екскурзия е двудневното пътешествие из Сахара, което включва една нощувка в оазис в сърцето на пустинята. Много от хората, посетили екскурзията, са изключително впечатлени от пътуването, тъй като то ги свързва с ориенталската култура и разнообразява типичните дни около морето с по-вълнуващи занимания.

Друга екскурзия, която от “Онекс тур” препоръчват, е тази до Сиди Бу Саид - това е арт градче в синьо и бяло, из което се носи аромат на жасмин. Наричат го още тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството. В свободното си време туристите могат да се насладят на ориенталската атмосфера и да опитат някои местни специалитети като зелен чай с ментови листа и кедрови ядки и кафе от костилки на фурми с канела.

Като цяло Тунис има много какво да покаже, което дава безкрайни възможности за дневни екскурзии. Страната е била кръстопът на цивилизации и днес има богата история от 3000 години. Римляни, араби, турци, финикийци и накрая французите са дали някакъв елемент от културата, която днес съставлява съвременен Тунис. Човек може да се запознае с тези детайли в дълбочина по време на обиколните турове в амфитеатъра в Ел Джем, старата столица Картагена и най-добре запазения римски град на територията на Тунис – Дуга. Отделно Сус и Хамамет сами по себе си са големи градове с богата история, където може да посетите Стария град, пазара и джамиите, които са в традиционен арабски стил.

Освен с културни паметници, Тунис изпъква и със забавления, ресторанти и нощен живот. Това го прави една уникална дестинация с много възможности както за обиколки, така и за релакс. Неслучайно много от летуващите я предпочитат пред добре познатите ни Турция и Гърция. Подобна почивка в Северна Африка гарантира топло време, екзотични плажове и много позитивни изживявания.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати