Анализи Новини

Десетте най-велики пътешествия в света

   
Десетте най-велики пътешествия в света

Нова класация на най-живописните пътувания с автомобил в света анализира фактори като дължина на маршрута, слънчеви часове, национални паркове, и ентусиазъм, разбира се. Вятърът в косите, любимият ви плейлист и живописна гледка... има ли нещо по-освобождаващо и вълнуващо от едно пътуване?

Ако искате да се превърнете в Джак Керуак и да се отправите на приключение на четири колела, тази класация може да ви вдъхнови за следващо приключение. CarMats.co.uk проучи най-емблематичните дестинации по магистралите в света и създаде списък с най-добрите пътешествия.

При съставянето на класацията, те са разгледали средната температура през лятото, валежите за година, часовете слънчева светлина, светлинното замърсяване и националните паркове на всяка дестинация. Взети са предвид и броят дни необходими за изминаване на пътя, пише TimeOut.

Снимка: iStock by Getty Images

Според CarMats.co.uk най-живописното приключение в света е пътят The Savannah Way! Този живописен път, простиращ се между Куинсланд и Западна Австралия, има цели 15 национални парка по маршрута си, дневна цена за наемане на автомобил от 44 евро и средна лятна температура от 25,4 градуса. Лесно можете да прекарате един месец, за да изминете 3700-километровия път.

На второ място в списъка е The Grand Circle в югозападната част на САЩ, който предлага на пътешествениците гледки към долини, каньони и десет национални парка. Очаква се 1500-километровото пътуване да отнеме между две и три седмици.

На трето място се нарежда може би най-известното пътуване в света - Route 66, което се простира от Чикаго до Санта Моника в САЩ. Въпреки че оригиналният маршрут 66 е десертифициран през 1985 г., много хора все още предприемат емблематичното пътуване от Илинойс на запад.

Ето десетте най-велики пътешествия в света:

The Savannah Way, Австралия

The Grand Circle, САЩ

Route 66, САЩ

The Atlas Mountains, Мароко

The Sahara Loop, от Мароко до Мавритания

Coastal Road Trip, Мароко

The Carretera Austral, Чили

The Danube , Сърбия, Унгария, Словакия и Австрия

Trans-Kalahari Highway, Ботсвана до Намибия

Transpantaneira, Бразилия



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати