Оферти

Уикенд във Виена с полет от Варна или София

   
Уикенд във Виена с полет от Варна или София

В аристократичен град като Виена не се изненадвайте от доминиращата роля на класическата музика. Къде другаде тя ще звучи навсякъде, ако не в австрийската столица? Тук са творили велики композитори: Йохан Щраус, Моцарт, Бетовен, Шуберт, Брамс... Но това е само частица от образа на този уникален град, разположен в подножието на Алпите и на брега на тихия, бял Дунав. Някогашната династия на Хабсбургите е оставила забележително наследство от творения на архитектурата и изкуството: дворци, резиденции, паркове. Да добавим първата в света зоологическа градина, множеството художествени галерии, църквите, начело с катедралата Св.Стефан -символ на града, Пратера - любимият увеселителен парк с прословутото виенско колело...И още куп туристически изкушения, които да превърнат в запомнящо се преживяване един уикенд в сърцето на Европа.

Ден 1: Отпътуване за Виена

За клиенти от Варна: излитане в 19:20 часа и пристигане във Виена в 20:15 ч.

За клиентите от София: излитане в 14:20 и пристигане във Виена в 14:55.

Трансфер. Нощувка.

Ден 2: Виена

Закуска. Пешеходен опознавателен тур из центъра на Виена.

Ще започнем с Операта - една от най красивите в света. Всяка година тук се провеждат около 300 оперни спектакъла. Следват: двореца Хофбург - бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина, Кметството- седалище на кмета и на градския съвет,  катедралата „Свети Стефан“ – символ на града, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където може  да се насладите на ароматното виенско кафе и торта Сахер. Обиколката завършваме пред  Двореца Белведере-отвън. Дворецът се състои от две части – Горно и Долно Белведере. И двете са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най-известните австрийски архитекти.

Който желае, може да посети самостоятелно картинната галерия. Входът в Белведере се заплаща на място /около 16 евро за Горно Белведере, където са картините на Густав Климт/. Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 3: Дворецът Шьонбрун

Закуска. Свободно време или срещу доплащане - посещение на двореца Шьонбрун - лятната резиденция на императрицата Сиси , с разглеждане на парка. По желание – посещение /срещу входна такса/ на зоологическата градина. Една от най-старите в света и единствена барокова зоологическа градина.

Доплащане 40 евро на човек за посещение на двореца с екскурзовод на български език/при мин 6 души/ + вход в двореца/цена от 22 евро/ без включен транспорт.

Нощувка.

Ден 4: Братислава

Закуска и свободно време за разходка из Виена или срещу допълнително заплащане – посещение на Братислава с екскурзовод на български език

Нощувка.

Ден 5: Отпътуване за България

Закуска. Освобождаване на стаите до 10:00. Свободно време.

За клиенти от Варна трансфер хотел-летище и полет от Виена за Варна в 20:50ч – кацане в 23:40ч.

За клиенти от София – трансфер до летище за полет в 12:10 и кацане в София в 14:40.

За повече информация вижте ТУК.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати