Новини Събития

Фестивал на занаятите и изкуствата ще се проведе в Добрич от 26 до 28 май

   
Фестивал на занаятите и изкуствата ще се проведе в Добрич от 26 до 28 май

На 26, 27 и 28 май, на площад „Свобода“ ще се проведе „Фестивал на занаятите  изкуствата – Добрич“, с организатор  Фондация „Добруджа – история, традиции и култура“, в партньорство с Община Добрич.

Посетителите ще могат да видят как занаяти, ревниво пазени в рода от поколения, носещи велико тайнство и магия, даряващи красота и хармония, се възраждат като феникс в днешното модерно и забързано време, и ни дават надежда и упование, че българските традиции в опазването и разпространението на художествените и традиционните занаяти, са съхранени и се предават на поколенията.

Гостите на фестивала ще се насладят и на богата музикално-танцова програма с участието на много любими наши, оркестрови и фолклорни състави.

За младите таланти е важно да знаят, че в рамките на фестивала специален гост ще бъде народната певица Галина Дурмушлийска, наричана още „славеят на Добруджа“. Те ще могат да участват в майсторският й клас по народно пеене и да се изявят на сцената на фестивала.

Ще бъде отворена „Работилница за сръчковци“, в която деца от детска градина и по-големи ученици, от различни училища и школи, ще творят пред погледите на фестивалната публика. В един от дните на фестивала, главният кулинар на к.к Албена – Георги Божков ще проведе „Кулинарно ателие“ с възпитаници на Професионална гимназия по туризъм „ П.К. Яворов“- Добрич.

Програмата включва и ретро ревю с облекла и прически от началото на XIX век, както и ретро изложба на автомобили.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати