Хотели

Първият хостел със спални капсули отвори в София

   
Първият хостел със спални капсули отвори в София

Представяте ли си да спите в капсула? Ако ви се струва нестандартно и дори странно, то не забравяйте, че вече все повече бизнеси в туризма – от самолетни компании до хотели – залагат на този нестандартен метод за настаняване.

Словения беше пионер в създаването на хотел, в който гостите спят в капсули. Тази нова мода в туризма не подминава и България, а в София вече се появи първият хотел със спални капсули.

Green Cube е нискобюджетен хотел в София с индивидуални спални капсули. Хостелът се намира до централна жп гара и автогара „София“.

Всяка капсула разполага със спот осветление, електрически контакт и плътна шумоизолираща завеса. Капсулите са разположени по две или четири в помещение, като за всеки гост е предвиден и малък гардероб. Достъпът до помещенията е подсигурен с електронно заключване.

Остават ни съвсем малко довършителни детайли, за да посрещнем първите гости. Резервации вече са възможни“, каза пред Economic.bg управителят на дружеството Green Cube  арх. Румен Първанов.

Съдружници във фирмата, основана през 2018 г., са архитектурните студиа „ПАМ Консулт“ и Contraster, както и „Тюлипс Консулт“ ЕООД и „Голям ляб“.

Арх. Първанов, заедно с „Контрастер“, са и инициаторите за първото заведение и първото общежитие от корабни контейнери у нас. През 2015 г. те имаха идея и за хотел от контейнери.

Проектът е необичаен. Идеята не мога да кажа, че се роди внезапно, а по-скоро като продължение на другия хотел, който имаме. Но тук предлагаме доста по-бюджетна услуга“, уточнява арх. Първанов.

Хостелът разполага с отделни санитарни възли за мъже и жени, както и с общи вътрешни пространства и тераса кафене. Може да посреща до 100 гости едновременно, които ще ползват помещение с пералня, съхранение на багаж, кухня и трапезария. В общата дневна има мека мебел и библиотека.

Стремежът на създателите на хостела е да привлекат големи групи туристи. За ученическа екскурзия също мястото е подходящо, казва арх. Първанов.

Имаме 99 капсули и бюджетна цена, мисля, че това е много интересно“



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати