Новини Турагенции

ТЕЗ Тур предлага почивки в Шарм ел Шейх и много екскурзии в района

   
ТЕЗ Тур предлага почивки в Шарм ел Шейх и много екскурзии в района

Шарм ел Шейх е един от най-популярните египетски курорти, разположен на брега на Червено море. Това прекрасно място предлага много разнообразни възможности за почивка и развлечения. Курортът е особено известен със своите кристално чисти води, красиви корали и богато морско биоразнообразие, което го прави перфектна дестинация за любителите на водните спортове. Туристите могат да се насладят на гмуркане, шнорхелинг и риболов и да създадат незабравими летни спомени.

Освен морските атракции, Шарм ел Шейх предлага и изобилие от възможности за развлечения на сушата. Голфът е популярен спорт в района, като курортът притежава няколко известни игрища. Любителите на пустинни приключения могат да се потопят в удивителния свят на Синайската пустиня, където се правят джип сафарита или преходи с камили. През лятото в Египет е непоносимо горещо, но за сметка на това октомври и ноември, когато в България посрещаме есента и зимата, там времето става идеално за плаж и дневни приключения. Затова и “ТЕЗ Тур” вече потвърждава есенните си програми за дестинацията.

Туроператорът пуска чартъри

до Шарм ел Шейх от София и Варна, които ще се изпълняват на 24 и 31 октомври, и на 7 и 14 ноември. Полетите са само около 3 часа, което е много удобно, особено в сравнение с други екзотични дестинации.

Цените започват от 671 евро на човек и включват самолетни билети с чартърен полет на BH Air (не е включен кетъринг по време на полета), 20 кг чекиран багаж и една бройка ръчен багаж с тегло до 7 кг, пътнически и летищни такси, 7 нощувки на съответния пансион в избрания хотел, трансфери летище - хотел - летище, представител на туроператора на място в Египет и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на „Евроинс“ с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.

“Работим със 100 хотела в Шарм ел Шейх и всички те се отличават доста от тези в другите курорти на Египет. Несъмнено това е най-луксозният египетски курорт и дори 4-звездните комплекси са на изключително високо ниво. Затова и много взискателни клиенти избират да прекарат там почивката си, като се предлагат по-луксозни услуги като например голф”, заяви за TravelNews Милена Недялкова, маркетинг мениджъра на “ТЕЗ Тур”.

Шарм ел Шейх е също така известен с богатата си култура и историческо наследство.

Туристите имат възможност да посетят

някои от най-известните египетски археологически обекти като пирамидите в Гиза, храмовете в Луксор и Карнак, както и Долината на царете. Неизменна част от преживяването в Шарм ел Шейх е опознаването на богатата египетска култура и традиции. Затова и “ТЕЗ Тур” предлага богат набор от допълнителни екскурзии.

Туроператорът дава опция за целодневна екскурзия с полет до Кайро, която включва посещение не само на Пирамидите, но и на Сфинкса, Египетския музей, както и на традиционна фабрика за папируси. Египетският музей е най-голямото в света хранилище на предмети на древноегипетското изкуство. Неговата колекция наброява около 120 хиляди експоната от всички исторически периоди на Древен Египет.

Друга възможност за екскурзия има до Луксор, известен като “най-големия музей на открито”. Най-известните забележителности там са Храмът на Амон-Ра, както и тиванският некропол, включващ Долината на царете и Долината на цариците. Там могат да се открият останки от Древен Египет и впечатляващото е доброто състояние на запазените експонати. Посещението на Луксор определено е вълнуващо и пренася всички туристи хиляди години назад.

“Друга забавна активност, която българите често избират, е екскурзията в пустинята, която включва АТВ каране през дюните и езда на камили. Този тип забавления идеално показват духа на Египет“, каза Милена Недялкова. Шарм ел Шейх обаче остава истинско съкровище по отношение на водния свят и екскурзията „Мистериите на подводния свят“ не бива да се изпуска! Тя съчетава две екскурзии в едно с полуподводница и лодка, шнорхелинг, като има възможност и за дайвинг. Именно националният парк „Рас Мохамед“ изпъква като една от най-впечатляващите природни забележителности в Египет. Мястото всъщност е подводен резерват с разноцветни корали и голямо разнообразие от риби. Там туристите имат възможността да се запознаят отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели.

“Кайро и Луксор са безспорно най–популярните забележителности в цял Египет, но има важни и интересни места и в района на Шарм ел Шейх. Подготвили сме и

екскурзия до манастира "Света Екатерина"

и до Планината на Моисей. В района организираме и екскурзия с джипове „Цветния Дахаб”, която включва мото сафари, яздене на камили и шопинг в Дахаб”, обясни Недялкова.

Районът на Шарм ел Шейх е особено подходящ за поклоннически туризъм. Планината на Мойсей е много енергийно място, с особена важност за християните. Според преданието, на върха на тази планина, Моисей е получил скрижалите и десетте Божи заповеди. Православният манастир „Св. Екатерина” също представлява уникално светилище, което успява да съхрани историята и традициите от миналото на местните. В библиотеката му се пазят 3300 ръкописа на 11 езика – много, от които са украсени с позлата и ярки цветове. Синайската колекция разполага с ръкописи, датиращи още от VI век и съдържа предимно преписи на Свещеното писание, църковни слова и богослужебни текстове, но включва също и древногръцки произведения и няколко медицински текста с билкови лекове за различни страдания. Смята се, че по стойност колекцията отстъпва единствено на съкровищницата на Ватикана.

Шарм ел Шейх позволява с локацията си да се организират екскурзии и до близките страни - Йордания и Израел. “ТЕЗ Тур” предлага

посещение на Петра –

древният град, който е бил столица на набатейците. Забележителността е включена в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и посещението му оставя всеки турист с огромни впечатления. Съкровищницата е най-известният монумент от града. Там посетителите ще видят многобройни фасади, изсечени в скалите, Амфитеатър със 7 000 места, манастир, и Византийската църква, храмовете и гробниците на набатейците, двореца и Храма на летящите лъвове.

За Израел

е подготвено посещение на Йерусалим, Витлеем и Мъртво море. Йерусалим несъмнено е най-значимият религиозен център на Земята. В него се намират Божи гроб, който е най-свещеното място за християните, Стената на плача, която е изключително важна за юдеите, и третата по значимост джамия в света – Ал Акса. Витлеем е също важно място за християнството, тъй като се счита за родното място на Исус Христос. Тази екскурзия предразполага към поклоннически туризъм. А какъв по-добър завършек на това емоционално пътуване от релакс в Мъртво море. Най-соленото море на света предоставя същинско СПА преживяване.

Шарм ел Шейх е египетски курорт с много възможности - за почивка, за разходки, за нощен живот и за уникално лятно преживяване. Но освен това богатата египетска култура и множеството исторически забележителности изпъкват с многообразност. Екскурзиите на “ТЕЗ Тур” са подходящи за всеки тип туристи и туроператорът се е постарал да предложи интересни активности, които да превърнат пътуването в незабравимо приключение.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати