Анализи Новини

Вижте райски европейски плажа

   
Вижте райски европейски плажа

Daily Mail подбра 11 спиращи дъха европейски плажове - ивици, разположени по бреговете на Испания, Гърция, Италия и Хърватия, които не отстъпват по красота на екзотични места, като Малдивите и Тайланд.

Забравете популярния двоен плаж на Koh Phi Phi Don в Тайланд и се отправете към по-евтината му алтернатива на гръцкия остров Корфу. Вместо да обиколите със самолет половината свят до Мале, хапнете сладолед на плажа в Бари или се потопете в тюркоазените води на Майорка.

Calo des Moro, Майорка, Испания

Pixabay

Този спиращ дъха скрит залив е точно това, което бихте очаквали да видите на корицата на луксозна ваканционна брошура. Почиващите го описват в Tripadvisor като „плажа на всички плажове“, сравним с ивиците в Тайланд и Карибите – като „липсват само делфините и костенурките“.

Lama Monachile, Бари, Италия

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Origo Travel (@origo.travel)

Известен също като Cala Porto, този зашеметяващ плаж е кръстен на моста от римската епоха, надвесен над него. Разположен в центъра на града, емблематичният залив е един от най-известните в Италия и е арена на световните серии Red Bull Cliff Diving.

Balos, Крит, Гърция

Pixabay
Pixabay

Намиращ се на грандиозния полуостров Грамвуса на Крит, плажът Балос е известен със своята екзотична природа и дива красота. Ето защо не е изненада, че днешният крал Чарлз и принцеса Даяна са плували в лагуната му по време на медения си месец на борда на кралската яхта Британия.

Prasonisi, Родос, Гърция

Този великолепен пясъчен полуостров е рай за сърфистите със своите крайбрежни ветрове и топли води. Предлага на плажуващите възможността да плуват във водите на две морета – там се срещат Егейско и Средиземно море.

Cala Tonnarella Dell’uzzo, Сицилия, Италия

Възхваляван заради своята спокойна атмосфера и живописни гледки към околните скали, този сицилиански плаж е известен със златния си пясък и кристално сини води, идеални за гмуркане с шнорхел. Заливът завоюва впечатляващата оценка 5/5 на Tripadvisor, където е описан като „зрелищен“.

Porto Timoni, Корфу, Гърция

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lorraine ???? (@lo28d)

Този удивителен двоен плаж е предпочитан заради чистите си води и пищна зеленина. Уединеният залив е достъпен с лодка или стръмен пешеходен преход от Афионас.

Glarokavos, Касандра, Гърция

Уникалният плажен рай е идеален за плуване със зашеметяващия си бял пясък и тюркоазени води. Посетителите го хвалят в Tripadvisor заради „невероятно чистата“ му брегова ивица, която „не е твърде претъпкана“ въпреки неустоимата си привлекателност.

Myrtos bay, Кефалония, Гърция

Pixabay
Pixabay

Сгушен сред мраморните скали с изглед към лазурните води на залива Миртос, този великолепен плаж е сред най-красивите в света.

Navagio, Закинтос, Гърция

Pixabay
Pixabay

Известен още като „плажа на корабокрушенците“, този великолепен залив е скътан в популярно кътче на Закинтос. Достъпен само с лодка, той е описван като  „абсолютно зашеметяващ“ в Tripadvisor.

Mitjaneta, Менорка, Испания

Белият пясък и плитките води го правят един от най-красивите плажове на остров Менорка. Туристите го описват като „пълен с живот и искрящо море“ в Tripadvisor, докато други плажуващи посочват, че привлича тълпи.

Златни рат, Брач, Хърватия

Смятана за най-добрия плаж в Хърватия, тази зашеметяваща плажна ивица завоюва поредица от награди.

Известен още като Златния рог, той е избран за най-романтичния плаж в страната, както и за най-добрия за семейства, нудисти и уиндсърф. Носител е и на короната „най-добър плаж със Син флаг“.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати