Събития

Книгата на Георги Господинов е хит и в Америка

   
Книгата на Георги Господинов е хит и в Америка
Книгата Времеубежище е изложена на видно място в книжарниците в САЩ
  Мирослав Иванов, Ню Йорк

Книгата на Георги Господинов – Time Shelter (Времеубежище), е хит и в САЩ, установи проверка на TravelNews. Тя е изложена на видно място пред касите и на информация в книжарнита Barnes & Noble на 5-то Авеню. Цената е 27 долара с твърди корици. Barnes & Noble е най-голямата верига книжарници в Америка, която има над 600 обекта във всичките 50 щата. „Книгата е много търсена и купувана, като постоянно се изчерпват количествата“, обясни продавачка в „Barnes & Noble“ на 5-то Авеню. Според нея след отличието на книгата с международната награда „Букър за литература за 2023 г.", търсенето още повече се е увеличило.

Книгата „Времеубежище“ е преведена вече на 15 езика, като английският вариант е на Анджела Родел. Издател в САЩ е Liveright Publishing Corporation, която е една от най-големите компании в тази сфера, като нейната централа е на 5-то Авеню.

Романът вече изпревари в топ 50 най-търсените книги в Амазон. Книгата е по-търсена от бестселъри като "Богат татко, беден татко" и "Тънкото изкуство да не ти пука". Международният интерес към "Времеубежище" безспорно беше подсилен след наградата "Букър", а събитието беше отразено във водещи световни медии. Книгата, писана през последните няколко години, улавя цялата тревожност и предчувствие за буря, което витае във въздуха. Роман за това как се живее в остър дефицит на бъдеще, който смесва сатира и носталгия, история и ирония.

Мирослав Иванов, Ню Йорк



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати