Новини Транспорт

Air New Zealand мери теглото на пътниците преди полет

   
Air New Zealand мери теглото на пътниците преди полет

Националният авиопревозвач на Нова Зеландия Air New Zealand мери теглото на пътниците преди да се качат на борда за международни полети. Мярката е част от проучване за определяне на средното тегло на пътниците, съобщи Би Би Си (BBC).

Теглото на всеки пътник ще бъде записано анонимно в база данни, без да бъде видимо за персонала на авиокомпанията или за други пътници, заявиха от авиокомпанията.

Air New Zealand съобщи, че информацията за средното тегло на пътниците ще подобри ефективното използване на горивата в бъдеще.

Участието в проучването е доброволно, отбелязват от авиокомпанията.

По-рано, през 2021 г., авиокомпанията измерваше теглото на пътниците от вътрешните си полети.

"Сега, когато международните пътувания са възстановени, е време със задачата за измерване на теглото на пътниците да се заемат и екипажите на международните полети", заявиха от авиокомпанията в изявление за пресата.

Преди пандемията авиокомпанията превозваше повече от 17 милиона пътници всяка година с 3400 полета на седмица.

Наличето на информация за тежестта на всичко, което се качва на самолета, е "регулаторно изискване", обясни говорителят на авиокомпанията Алистър Джеймс.

"Знаем, че да стъпиш върху кантара може да е плашещо. Искаме да уверим нашите клиенти, че никъде няма да бъдат поставяни екрани", каза Джеймс. "Като се претегляте, вие ни помагате да летим безопасно и ефективно всеки път."

Air New Zealand ще покани повече от 10 000 клиенти, пътуващи в нейната международна мрежа, да участват в проучването.

Теглото на пътниците ще бъде измервано при влизане в самолета за определени полети, заминаващи от международното летище в Оукланд до 2 юли (началната дата на проучването е 29 май).

Авиокомпанията съобщи, че всичко, което се качва на нейните самолети - от каргото и храната на борда до куфарите в багажното отделение - се претегля, а за клиентите, екипажа и ръчния багаж се използва средното тегло въз основа на данните от проучването.

Air New Zealand разполага със 104 самолета, които са в действие. 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати