Хотели

Синята зона в Слънчев бряг е разширена и става 2.50 лв. на час

   
Синята зона в Слънчев бряг е разширена и става 2.50 лв. на час

Най-големият ни черноморски курорт Слънчев бряг вече е напълно готов за сезона. Ремонтите по облагородяване на инфраструктурата приключиха и от днес вече влиза в сила нов режим, с който ще се осигури безпроблемно протичане на лятото, обявиха от дружеството.
Оттам успокоиха, че са спазили срока за подготвителните работи. Това означава, че туристите няма да прескачат трапове и арматура
Паркирането в синята зона в комплекса ще се заплаща след 1 юни. Цената е без промяна от миналата година - 2,50 лв. на час. Обхватът й обаче е разширен, за да има повече места за паркиране, защото недостигът се усещаше осезаемо през август.
До днес в комплекса паркирането беше безплатно, за да се улесни подготовката на обектите за сезона.
„Представителите на туристическия бизнес очакват силен сезон с много посетители и ние като дружество, собственик и оператор на инфраструктурата ще продължаваме да извършваме всички необходими дейности за обезпечаването му", заяви изпълнителният директор на „Слънчев бряг" АД Златко Димитров.
Прогнозите на туроператорите са за
25-30% ръст на туристите в Слънчев бряг това лято. В момента в курорта има предимно поляци, малко скандинавци и румънци през уикендите. По-масов туристопоток се очаква в средатата на юни, когато започва активната чартърна програма на летище Бургас. Летовниците ще усетят подобренията в курорта навсякъде, убедени са от държавното дружество.
По време на подготвителния период в зона „Изток" в Слънчев бряг бяха изградени нови тротоарни настилки, преасфалтирани са много улици във вътрешността на комплекса, има нова маркировка, подменени са и осветителни тела.
Ремонтните дейности обхванаха крайбрежната алея, централната около хотел „Кубан", ул. „Първа", където са възстановени и настилките около спирките на обществения транспорт.
Нови тротоари бяха изградени и до много от големите хотели, до станцията на Министерския съвет и КПП Магура.
За ремонтите в черноморския комплекс тази пролет са били похарчени 1,5 млн. лв.
Инвестициите в озеленяване, обезпаразитяване и паркоподдържане са в размер на 360 000 лв. За асфалтови настилки са дадени над 210 000 лв., а за полагане на нови трототари - 250 000 лв.
„Слънчев бряг" АД с преобладаващо държавно участие стопанисва и управлява инфраструктурата в зона „Изток" на площ от 650 000 кв. м, има собствена ВиК мрежа. В зона „Запад" има 55 000 кв. м земя, където разполага и с оранжерия.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати