Оферти

Просеко тур в Конелиано Валдобиадене и Венеция

   
Просеко тур в Конелиано Валдобиадене и Венеция

Винарският регион Конелиано Валдобиадене, където се произвежда пенливото вино просеко, е истински рай. Ще се потопим в свежата зеленина на лозовите хълмове, защитени от ЮНЕСКО, ще дегустираме просеко в традиционни винарни, ще хапваме вкусна италианска храна, ще се насладим на красотата на района Конелиано. Ще приключим тура с разходка в приказната Венеция. От ландшафта на просеко хълмовете до златните мозайки на базиликата Сан Марко, през малки села и пищни лозя, ще вкусите най-доброто от района на Венето само за четири дни. Бавно и лежерно пътуване в малка група.
Ден 1

Обеден полет с Ryan air от София до Венеция- Тревизо. Посеща ни фирмата-партньор и се отпрявяме към Тревизо. Гидът ще ни отведе до сърцето на града, ще се разходим по известната търговска улица Калмаджоре, който свързва Пиаца деи Синьори с катедралата, с живописните и скрити кътчета под сградите с колонади. Ще разберем за историята на този очарователен град от римско време и за венецианското господство ще ви разкаже историята на този очарователен град.  Ще посетим една от най-красивите му църкви и ще открием живописните канали на Pescheria, където всяка сутрин се провежда рибен пазар, и прочутия канал Буранели. Ще посетим една представителна винарна за района и ще дегустираме вината й. За да завършим изживяването, вечерта ще се насладим и на вечеря с местни специалитети.

Настаняване в избрания хотел: CastelBrando или Villa Soligo– разкошни имения в сърцето на Конелиано.

Ден 2

Ден, посветен на Strada del Prosecco- Пътят на просекото. След чудесната закуска в хотела ще сте готови за проучване на винарския регион Prosecco. Запознайте се с вашия винен експерт и започнете това релаксиращо преживяване в провинцията. По време на пътуването местният гид ще ви разкаже всичко за вината и долината на просеко. По пътя ще се насладите на гледките с пищните и завлядяващи лозя с грозде от сорта глера, засадени по красивите хълмове, които са част от наследството на ЮНЕСКО. Следва посещение на традиционна винарна и дегустациия на просеко. За да е пълно преживяването, по време на дегустацията ще се насладите и на лек обяд с типични и сезонни продукти от района. Следва втора винарна, където ще научим повече за метода на производсто на просеко и историята на областта и създаването на това вино. Връщаме се към хотела, където ще се насладим на вечеря.

Ден 3

След закуска, следва релаксираща обиколка с екскурзовод в Посаньо и Азоло, завладяващи и спиращи дъха средновековни селца. В Посаньо първата спирка е музеят, посветен на скулптура Антонио Канова. В Гипсотеката на музея са запазени оригиналите гипсови модели на творбите на Канова, докато е творил в родното си място, както и картините, рисунките и дрехите на художника. Градината, дворът и паркът, заедно с библиотеката са уникално и оригинално пространство, в което бележитият скулптор е роден и намира вдъхновение. В края на посещението ще продължим обиколката в храма на Канова. Свободно време за лек обяд. Азоло е много релаксиращо място и е кръстено „Градът на Стоте хоризонта” заради красивата планинска гледка. Следва вечеря с типични специалитети в Азоло. Връщаме се в хотела.

Ден 4

След закуска, освобождаваме стаите и се отправаме за разходка във Венеция. Нашият гид ще ни отведе в квартала Сан Поло с емблематичния и изпълнен с магазини мост Риалто, както и пъстрия пазар. Ще открием най-тайната страна на града, влизайки в места и дворци, които не са лесно достъпни без местен човек. Ще се наслаждаваме на очарователни гледки на каналите, църквите и мостовете между уличките. В края на обиколката ще посетим Двореца на дожите и базиликата Сан Марко. Дворецът на дожите е зашеметяваща сграда, украсена с шедьоври на най-известните италиански художници на XVI-ти век, като Тинторето, Тициано и Веронезе. Базиликата Сан Марко е удивителна катедрала, един от най-известните примери на византийска архитектура, която който пази безценно съкровище от златни мозайки и шедьоври на венециански занаятчии. “Златната църква” сякаш разказва историята на Венеция от времето, когато градът е основна морска сила и въплъщава в себе си венецианската естетика и изкуство. Накрая ще стигнем до музея Св. Маркo с панорамната тераса, за да се насладим на на невероятната гледка към площада Св. Маркo.
В късния следобед трансфер до летището за вечерен полет с Ryan air до София.

За повече информация вижте ТУК.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати