Новини Събития

Джурасик парк в САЩ е временно затворен заради вандали

   
Джурасик парк в САЩ е временно затворен заради вандали

Изложба на динозаври в САЩ временно беше затворена за посетители, след като няколко души влязоха с взлом и нанесоха щети, равняващи се на над 250 000 щатски долара, съобщи АП, позовавайки се на местните власти, пише БТА.

Полицията в град Атланта каза, че е реагирала на сигнал за влизане с взлом в пространството за провеждане на събития "Пулман ярдс" по време на новооткритата изложба, базирана на филмовата поредица "Джурасик парк".

Кадри от камери за наблюдение показват човек, който къса облицовката на един от аниматронните динозаври, докато седи върху него - това пише в доклад, получен от местни новинарски издания. Друг заподозрян е откраднал четири изработени по поръчка ризи с мотиви на динозаври, всяка от които се оценява на 6000 щатски долара.

Охранител е направил снимка на един от нарушителите в ресторант на територията на имота. След това полицията в Атланта идентифицира и арестува 19-годишен младеж, но идентичностите на другите трима заподозрени не са обявени публично. Пиар мениджърът на изложбата заяви, че организаторите се надяват тя да бъде отворена отново на 7 юни.

Проектирането и построяването на аниматронните динозаври, базирани на филмите и анимационния сериал на "Нетфликс" от поредицата "Джурасик парк", е отнело общо 18 месеца.

В момента са отворени за посетители и две други подобни изложби - една близо до Торонто и една в Кьолн, Германия, като част от проект със световен мащаб, който тече от 2016 г. насам.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати