Новини Събития

Любима фирма на властта ще обслужва Министерството на туризма за 780 000 лв.

   
Любима фирма на властта ще обслужва Министерството на туризма за 780 000 лв.
Министерството на туризма ще прави редица събития през следващите 2 години
  Мирослав Иванов

„Компания за международни конгреси“ ЕООД  ще обслужва Министерството на туризма за организиране и провеждане на събития за нуждите на ведомството срещу 780 000 лв. с ДДС. Фирмата е избрана за изпълнител на обществената поръчка и предстои сключването на договор за 2 години, установи TravelNews в документацията за търга. Тя е оферирала цена от 10 964.45 лв. с ДДС за събитие, което е най-ниската стойност в сравнение с другите кандидати.

„Компания за международни конгреси“ ЕООД е собственост на Здравка Димитрова, която притежава или е управител на още 9 подобни фирми в бранша, сочи справка в Търговския регистър. От години фирмата обслужва редица министерства и държавната администрация. Това е любимата компания на Министерството на образованието и наука, където печели поръчките за събития вече повече от 10 години при всички правителства на ГЕРБ. Интересен факт е, че миналата година при бившия министър на образованието и науката акад. Николай Денков отново е избрана да обслужва МОН за 2 години с договор за 3.2 млн. лв. без ДДС. Оферираната цена за организирането на едно събитие е 33 701.70 лв. без ДДС. На последната обществена поръчка дори други дружества са дали значително по-ниски цени, но тя отново е избрана, показва информацията в регистъра на ЗОП.

По същото време, когато е избрана, началник на кабинета на акад. Денков е Иван Модев. Той е брат на зам.-министъра на туризма проф. Мариела Модева. Именно тя сега подписва заповедта за избор на „Компания за международни конгреси“ ЕООД в обществената поръчка за организирането на събития на Министерството на туризма, показва справка в документацията на търга. Иван и Мариела Модеви са деца на Тодор Модев - дългогодишен кмет на тогавашния Коларовски регион в София по времето на комунизма, а след промените  - дълготраен общински консултант от БСП и регионален шеф на София (от 2005 до 2009 година по времето на тройната коалиция).

 Зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева

Десет компании бяха подали оферти в обществената поръчка за организиране и провеждане на събития за нуждите на Министерството на туризма. Това са „Скай травел“ ЕООД, „Ивент дизайн“ ЕООД, „Е-турс“ ООД, „Компания за международни конгреси“ ЕООД, „Евро – Алианс“ ООД, „Атлас травелс“ ЕООД, пиар агенцията с туроператорски лиценз – „АПРА“ ООД, „Беневент“ ЕООД, „Вектра травел“ ООД и Консорциум ДЗЗД „Нов подход“, в което влизат Център за професионално обучение и ориентиране и туроператора „Стенли комфорт тревъл“ ООД. От процедурата са отстранени четири фирми заради неизрядни документи - „Атлас травелс“, „Е-турс“, „Ивент дизайн“ и „Вектра травел“.

Офертите са оценявани по критерий техническа оценка – 60% и цена – 40%. Това означава, че има по-голяма тежест субективното мнение на комисията, обясниха юристи. Техническата оценка се определя на база оценка на предложената организация, механизъм за гарантиране на качеството и методология за управление на риска.

Събитията, в изпълнение на настоящата обществена поръчка, ще се организират на територията на България и могат да бъдат в различен формат - конгреси, дискусии, семинари, официални церемонии, кръгли маси, конференции, двустранни срещи с ръководители на чуждестранни ведомства и международни организации (министерски срещи); домакинство на международни конференции, работни закуски, обеди, официални вечери, посещения на туристически атракции и забележителности и др., свързани с изпълнението на дейностите на Министерство на туризма, организиране на събития в изпълнение на проекти с национално финансиране, включително организиране на други събития на министерството при възникване на необходимост.

Изпълнението на поръчката включва предоставяне на услуги за хотелско настаняване, изхранване, осигуряване на зали и техническо оборудване при организирането на събития, превод и др.; логистиката и организационно-техническата подготовка включват осигуряване на транспорт и самолетни билети за чуждестранни участници; озвучаване; регистрация на участниците; осигуряване/разпределяне на материали; изхранване; кафе-паузи; настаняване; осигуряване на симултанен/консекутивен превод за събитията и др.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати