Новини Събития

Фестивалът Музите ще се проведе през юли в Созопол

   
Фестивалът Музите ще се проведе през юли в Созопол

Международният младежки фестивал на изкуствата (ММФИ) „Музите" ще се проведе от 5 до 15 юли 2023 г. в Созопол. Той се организира от сдружение „Музите" в партньорство с община Созопол, съобщиха за TravelNews организаторите. Фестивалът стартира през 2006 г., като през 2007 и 2008 г. патрон на събитието е министърът на културата, а от 2015 г. насам се провежда под патронажа на Вицепрезидента на Република България със съдействието на Дипломатическите мисии в България и Изпълнителна агенция на българите в чужбина. През 2015 г. партньор на фестивала е посолството на Индонезия, 2016 г . Република Виетнам,  2019 Република Куба,  2021 г. посолството на Кралство Мароко, а през 2022 г. - посолството на Република Румъния. 

Провежда се всяка година в Созопол от 5 до 15 юли и е част от културния календар на Министерство на културата и на община Созопол.

Във фестивала участват деца и младежи от 5 до 35 години - ансамбли и солисти от училища по изкуствата, академии, школи, студиа, читалища, културни центрове. 

От 2019 г. с цел приемственост, обмяна на опит и творчески контакти във форума участват и възрасни професионални творци.

„Музите" е традиционен форум на изкуствата и многожанров фестивал- конкурс в направленията: кино, театрално, литературно и музикално изкуство, танцово изкуство , нестандартни форми и спорт. Конкурсното жури е международно – учени от Българска академия на науките, директори на международни фестивали, утвърдени творци, носители на Гран При от предишни издания.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати