Новини Хотели

Българин може да кандидатства за безплатна нощувка във вековната сграда на президентството в Тайван

   
Българин може да кандидатства за безплатна нощувка във вековната сграда на президентството в Тайван

Проектът „Прекарай една нощ в сградата на президентския офис на Тайван“, стартирал през 2019 г., бе спрян от 2020 г., поради пандемията, причинена от Covid-19.

Всички лица на възраст над 20 години, които не са тайвански граждани, могат да кандидатстват за престой в апартамента в сградата Lixing – двуетажна сграда в непосредствена близост до офиса на президента.

Историческата сграда, която е построена през 1919 г. по време на периода на японското колониално управление, първо е служила като офис на японския генерал-губернатор на Тайван. Тя се превръща в президентски офис през 1950 г.

Програмата, която ще се проведе между септември и декември 2023 г., се очаква да осигури възможност на максимум 20 гости да прекарат една нощувка с не повече от двама гости на вечер.

Избраните ще останат за една нощ в апартамент от 46 квадратни метра и ще получат закуска на следващата сутрин.

Междувременно от туристите се изисква да превърнат престоя си и избрани теми за пътуване във видеоклип за платформа за социални медии. Темите включват железниците на страната, културата на Хака, кухнята и архитектурата и други.

Кампанията привлече повече от 167 кандидатури от 33 държави през 2019 г., като публикуваните видеоклипове събраха повече от 30 милиона гледания онлайн.

Този път подаването на кандидатури може да се направи през уебсайт на английски език на следния адрес:

https://www.nightattaiwan.tw/en/index.php

Кандидатите трябва да качат видеоклип, не по-дълъг от 90 секунди, в който да аргументират мотивацията си и защо именно те трябва да бъдат избрани, както и да споделят какви са плановете им за популяризиране на Тайван.

Крайният срок за кандидатстване е 30 юни и жури ще прегледа постъпилите кандидатури преди да обяви победителите през месец август.

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати