Транспорт

FlixBus стартира нова линия от София до Солун

   
FlixBus стартира нова линия от София до Солун

FlixBus, компанията за мобилност, стартира първите връзки с Гърция, свързвайки София с красивия град Солун. Първата трансгранична линия ще бъде активна от 15 юни и ще бъде достъпна 5 пъти седмично, от четвъртък до понеделник.

Съвместно с местната транспортна компания Detelina Drita, FlixBus има за цел да предложи устойчива алтернатива за мобилност на пътниците, които търсят удобен вариант през летния сезон.

Гърция продължително се нарежда като най-популярната дестинация за българските пътници, особено през летния сезон, както показват най-скорошните данни от Европейската комисия. След Гърция, Турция и Германия също са станали популярни избори за българските туристи.

На почивка с FlixBus до Гърция

Линията до Гърция е важна стъпка в разширяването на FlixBus в региона и отговаря на нарастващото търсене на колективни и устойчиви пътувания в България.

"Много се радваме да стартираме новата линия до Солун, вторият по големина град в Гърция и една от най-популярните летни дестинации", заяви Снежина Колева, представител на FlixBus България.

"Разбираме, че все повече хора търсят алтернативи на личните автомобили и въздушните пътувания, особено когато планират лятната си почивка. Пътниците могат да започнат своето пътуване до Гърция с увереност, наслаждавайки се на комфортно и екологично приятно преживяване. От Солун те ще имат достъп до множество морски връзки с Егейските острови", допълни Колева.

Благоевград и Сандански са директно свързани с плажовете на Солун

Свързването на по-малките градове винаги е било важна цел за FlixBus и линията към Гърция ще бъде достъпна също и в Благоевград и Сандански. Пътниците ще пристигнат в Солун точно навреме за обяд след 5-часово пътуване.

"Не само засилваме връзката си от София, но свързваме и по-малките градове, като Благоевград и Сандански, с една от най-популярните дестинации в Гърция. Пътниците от Благоевград и Сандански сега могат удобно да пътуват с FlixBus до Гърция. Надяваме се услугата ни да стане алтернатива на личния автомобил за пътуване до тази чудесна лятна дестинация", допълни Снежина Колева, акцентирайки върху значимостта на тази нова линия.

За да отпразнува старта на новата линия, FlixBus предлага специална промоционална цена за ограничен период. Пътниците могат да се възползват от тази вълнуваща оферта, за да се насладят на лесното и удобно пътуване с FlixBus, докато откриват очарователната красота на Солун. Промоционалната цена е налична за резервации от 5-ти до 11-ти юни и може да бъде получена чрез уебсайта на FlixBus, мобилното приложение и местните партньорски агенции в България. Цените на билетите започват от 9,99 лв.

FlixBus започна да работи в България през 2018 г. и предлага директни връзки с осем страни - Румъния, Австрия, Унгария, Словения, Хърватия, Германия, Сърбия и Турция. През 2022 г. компанията транспортира над 145 000 пътници от Румъния и България.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати