Оферти

Лапландия - Елате с нас в търсене на Дядо Коледа! С включено посещение на Хелзинки!

   
Лапландия - Елате с нас в търсене на Дядо Коледа! С включено посещение на Хелзинки!

Сутрешен полет до Хелзинки, столицата на Финландия 

Кацане по обяд, трансфер до хотел 3* в центъра на града

Хелзинки е столицата на Финландия и нейният най-голям град и се намира на гранитния полуостров на северното крайбрежие на Финландския залив с лице към Балтийско море. Хелзинки е известен със своите зашеметяващи готически сгради, крайбрежна линия, прекрасни кафенета и едни от най-добрите кулинарни изкушения. Свободно време и възможност за посещение на Коледен пазар.

Нощувка в хотел 3*

Пешеходна разходка из забележителностите на Хелзинки (включено в цената)

Красивата столица може лесно да бъде разгледана пеша и ние ще направим разходка из най-интересните туристически атракции на града. Ще посетим пристанището, което приютява понякога по 300 круизни кораба, и е точно в сърцето на Хелзинки. 

Ще посетим Лютеранската катедрала, с изглед към площада на Сената и пристанището, която е най-емблематичната забележителност на Хелзинки. Тази великолепна извисяваща се катедрала се е превърнала в символ и сърцето на града. 

Ще се разходим из пазарният площад (Kauppatori).Той е основният планиран и павиран площад в центъра на Хелзинки и е един от най-известните пазари на открито в Северна Европа. 

Успенската катедрала

Една от двете внушителни църкви, които доминират над хоризонта над пристанището в Хелзинки, руската православна катедрала „Успение Богородично“ е привлекателна, тухлена сграда, чиито множества кули и кули са покрити с 13 златни купола.

Следобяд: освобождаване на стаите, трансфер до летището на Хелзинки и полет до Рованиеми

Пристигане в  Рованиеми – трансфер от летището до хотела – при желание и възможност ще направим разходка из градчето – нощувка в хотел 4* 

Добре дошли в Рованиеми – входната врата към Лапландия – място като никое друго, пълно с природни феномени – среднощно слънце, северно сияние, полярни нощи и арктически градчета, дом на дядо Коледа и може би най-вълнуващото място, което децата биха искали да посетят. 

Столицата на Лапландия предлага най-доброто място за наблюдаване на изключителното Северно сияние и се надяваме да можем да му се насладим още в първия ни ден в този чуден и неземно красив регион. 

През този ден ще посетим селото на дядо Коледа – най-магическото място в цяла Лапландия! Селото е точно такова, каквото е в представите и мечтите на всяко дете – снежна приказка, в която дядо Коледа се грижи за желанията на всяко дете. Тук духът на Коледа е жив по всяко време на годината, навсякъде звучат коледни песни и цари коледно настроение и се носи аромат на канелени курабийки. 

В селището ще се запознаем лично с белобрадия старец в неговата къща, където той ще ни очаква, за да му прошепнем тихичко своите коледни мечти. Още вълнения ни очакват през този ден, когато се отбием до Пощата на Дядо Коледа, за да изпратим истинско писмо с коледни желания. В пощенската станция ще разгледаме повече от половин милион писма, които пристигат всяка година от цял свят, като около ⅓ от тях получават отговор. 

Точно тук минава бялата линия, която отбелязва началото на Северния полярен кръг. Ще го прекосим заедно и за доказателство ще получим сертификат, с който да се похвалим пред приятелите. 

Следобяд ще се отправим към “Санта Парк” – увеселителен парк, намиращ се в пещера, за да се потопим в магическия свят на елфите, помощните на дядо Коледа. 

Връщане в Рованиеми. Нощувка

След закуската в хотела за желаещите се отправяме към арктическия зоопарк Рануа (срещу допълнително заплащане) – най-северния зоопарк в света! Ще имаме възможност да видим животни и птици, обитаващи полярната зона в естествено състояние и среда. Животните наброяват поне 50 северни диви и арктически вида. Сред тях са и белите полярни мечки. 

След разходката сред арктическите животни ще се насладим на обяд. 

Следобяд – възможност за допълнителна екскурзия “По следите на Северното сияние” – тази екскурзия ни предоставя уникалната възможност да наблюдаваме Северното сияние в целия му блясък и очарование, далече от светлините на Рованиеми. След разходката, наситени с впечатления и вълшебни гледки, ще се наредим около огъня, докато слушаме любопитни факти за Лапландия от местния гид. Ако метеорологичните условия са добри, Северното сияния ще ни озарява докато пием топли напитки и си изпечем бонбони на огъня. 

Връщане в хотела в Рованиеми и нощувка. 

Сафари с хъскита и ферма за елени екскурзия срещу допълнително заплащане.

В първата част на деня ще се отправим към ново предизвикателство – посещение на ферма за елени, където ще управляваме шейна, теглена от елени, ще се запознаем с живота и отглеждането на северните елени и ще се насладим на времето, изкарано с тези невероятни и величествени животни. Ще се затоплим с топла напитка.

Приключението ни през този ден продължава като вдигнем малко адреналина като и се качим на кучешки впряг с помощта на професионален водач. Във фермата за хъскита ще научим повече за красивите арктически кучета, за техните навици, живот и обучение.  

Топъл обяд ще ни очаква в в уютния ресторант на фермата за елени. 

Втората половина на деня:  НОВО, невероятно арктическо преживяване – плаване в арктическия лед със специални костюми и възможност за наблюдение на Северното сияние. В допълнение – риболов в дупка лед и печене на наденици на лагерен огън (ако не хванем риба:) – срещу допълнително заплащане

Във втората половина на този ден ви предлагаме едновременно няколко преживявания, които се случват веднъж в живота, на полярния кръг.

Ще се насладим на красивата, бяла природа на Лапландия докато пътуваме до замръзнало езеро сред покритите със сняг околности. 

Когато пристигнем до езерото ще си опитаме късмета с традиционен риболов в леда. Ще се научим да примамваме рибата под леда със специално съоръжение.

Паралелно ще можем да се потопим в едно от най-арктическите преживявания в Лапландия – плуване в леденото езеро сред късове лед със специални неопренови костюми.

Ще усетим лекотата на тялото си, докато се носим върху полярен лед! Ще плуваме около ледените блокове без да усещаме студ. Ще бъдем напълно защитени с висококачествен костюм, който покрива цялото ни тяло и ни оставя абсолютно сухи. Атмосферата е наистина арктическа!

Това плаване е напълно безопасно с висококачествения костюм, който покрива цялото ви тяло и ни държи сухи. Тъй като имате собствено облекло под костюма, няма да ни е студено дори във водата с температура 0 градуса. 

Ако времето е ясно, можем да видим красиви звезди и може дори да се насладим на великолепното Северно сияние. 

*Не са необходими умения за плуване, тъй като костюмът ще ни държи на повърхността.

*Моля, имайте предвид, че тази програма не е подходяща за малки деца, минималната височина на децата, за да могат да се включат в преживяването е 120 см.

Вижте видео от това арктическо забавление:

https://www.youtube.com/watch?v=dZOdwjtGGDs

Цена: 199 лева за възрастни/ -25% отстъпка за дете от 4-12 г.

Включено в цената:  зимни дрехи, трансфери, топли напитки, водач, екскурзовод,  въдица, костюм, наденички 

Връщане в хотела в Рованиеми и нощувка

Отпътуване към София

Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Рованиеми и излитане за София.

За повече информация вижте ТУК.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати